Dorel Vişan: Irina Petrescu a fost o artistă specială, frumoasă, talentată şi un om minunat

Actorul Dorel Vişan a declarat, pentru MEDIAFAX, că Irina Petrescu a fost o artistă specială, care semăna numai cu ea, frumoasă, talentată şi un om minunat.

422 afișări
Imaginea articolului Dorel Vişan: Irina Petrescu a fost o artistă specială, frumoasă, talentată şi un om minunat

Dorel Vişan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"A fost o artistă specială, care semăna numai cu ea, frumoasă, talentată şi un om minunat. Şi-a fixat pagina în istoria culturii prin ceea ce a făcut în teatru, în film şi prin multe acţiuni culturale (...) Murim pe rând şi lăsăm goluri care nu se vor putea completa multe generaţii, până când nu ne vom trezi şi vom fi conştienţi de propriul blestem de a ne împrăştia în lume", a spus Dorel Vişan.

El a precizat că este trist pentru că, în ultima vreme, s-au dus mulţi artişti. "În ultima vreme am avut parte numai de plecări, dar cred că moartea este un instrument al vieţii şi preţuirea şi iubirea rămân ca o candelă care luminează în întuneric chiar când flacăra se stinge", a mai spus Dorel Vişan.

Actriţa Irina Petrescu a murit marţi, la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferinţă, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta.

Irina Petrescu, una dintre cele mai importante actriţe de teatru şi film din România, renumită pentru frumuseţea sa clasică, a decedat, la vârsta de 71 de ani, după o carieră în care şi-a legat numele de cei mai importanţi regizori români, între care Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici