Două portrete necunsocute ale lui Rembrandt, scoase la licitaţie

Christie's va scoate la licitaţie la Londra, pe 6 iulie, două portrete nedescoperite până acum ale maestrului olandez Rembrandt van Rijn.

279 afișări
Imaginea articolului Două portrete necunsocute ale lui Rembrandt, scoase la licitaţie

Sursa foto: Christie's

Casa de licitaţii se aşteaptă ca micile portrete semnate şi datate de Jan Willemsz. Van der Pluym şi a soţiei sale Jaapgen Carels să strângă până la 9 milioane de euro, relatează NRC.

Jan Willemsz. van der Pluym a fost un instalator bogat din Leiden, care avea legături cu maestrul olandez. În 1635, anul în care au fost pictate portretele, cuplul a cumpărat o grădină lângă una care aparţinea mamei lui Rembrandt.

Fiul cuplului s-a căsătorit, de asemenea, cu una dintre verişoarele lui Rembrandt, iar singurul copil din această căsătorie, Karel van der Pluym, a fost un pictor desăvârşit despre care se crede că a fost ucenicul lui Rembrandt.

Portretele au fost văzute ultima dată în public la 18 iunie 1824, tot în cadrul unei licitaţii la Christie's din Londra. De atunci, ele se află în posesia unei familii britanice necunoscute, potrivit NLTimes.
 
Christie's a cerut Rijksmuseum să examineze portretele, a confirmat directorul muzeului, Taco Dibbits, pentru NRC. Muzeul a efectuat cercetări de istorie a artei şi cercetări tehnico-materiale asupra picturilor de aproape 20 de centimetri înălţime şi a aprobat concluziile casei de licitaţii.
 
În ceea ce priveşte materialele, portretele redescoperite corespund picturilor din atelierul lui Rembrandt, a spus Dibbits. Tot un elev al Rembrandt ar putea fi cel care le-a pictat, a spus el. 
 
Nery Pettifer, şeful departamentului de vechime al casei Christie's, a numit picturile "una dintre cele mai interesante descoperiri" pe care casa de licitaţii le-a făcut în ultimii ani.
 
Casa de licitaţii estimează că portretele se vor vinde pentru o sumă cuprinsă între 5 şi 8 milioane de lire sterline, adică între 5,7 şi 9 milioane de euro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici