Două tablouri de Picasso furate din Elveţia au fost descoperite în Serbia

Două tablouri de Pablo Picasso, furate în 2008 din Elveţia, au fost descoperite în Serbia, a anunţat Milorad Veljovic, directorul poliţiei sârbe, citat miercuri de agenţia de presă BETA.

295 afișări
Imaginea articolului Două tablouri de Picasso furate din Elveţia au fost descoperite în Serbia

Două tablouri de Picasso furate din Elveţia au fost descoperite în Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tablourile, "Tête de cheval" datând din 1962, şi "Verre et pichet" datând din 1944, au fost descoperite cu ocazia unei acţiuni comune desfăşurate de poliţia elveţiană şi cea sârbă, a precizat Milorad Veljovic, fără a oferi alte detalii.

Picturile au fost furate în februarie 2008, în timp ce erau expuse la o galerie de artă din Pfaffikon, în apropiere de Zurich. Tablourile, cu o valoare estimată la 3,1 milioane de euro, erau împrumutate galeriei din Pfaffikon de Sprengel Museum din Hanovra.

Milorad Veljovic a adăugat faptul că o anchetă, iniţiată cu scopul de a afla cum au ajuns picturile în Serbia şi locul unde au fost ele ascunse, este în curs de desfăşurare.

Spaniolul Pablo Picasso (1881 - 1973) a fost una dintre cele mai strălucite personalităţi artistice ale secolului al XX-lea, unul dintre marii maeştri ai penelului, care a avut curajul să renunţe definitiv la convenţiile stilului iluzionist şi figurativ, dominant încă din perioada Renaşterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici