După 18 ani, utilizatorii de iPhone-uri ar putea scăpa în sfârşit de iTunes. Apple închide serviciul şi-l înlocuieşte cu trei aplicaţii

Compania Apple a anunţat că înlocuieşte software-ul iTunes pe computere şi laptopuri, după 18 ani, cu trei aplicaţii, Apple Music, Apple Podcasts şi Apple TV, noua abordare fiind similară ofertelor pe care le are deja pentru iPhone şi iPad, potrivit dpa.com.

2025 afișări
Imaginea articolului După 18 ani, utilizatorii de iPhone-uri ar putea scăpa în sfârşit de iTunes. Apple închide serviciul şi-l înlocuieşte cu trei aplicaţii

După 18 ani, utilizatorii de iPhone-uri ar putea scăpa în sfârşit de iTunes. Apple închide serviciul şi-l înlocuieşte cu trei aplicaţii

Anunţul a fost făcut luni, în timpul unei conferinţe mondiale dedicate dezvoltatorilor (Worldwide Developers Conference), organizată în oraşul San Jose din statul american California.

Apple a lansat iTunes în 2001, pentru a gestiona conţinuturile muzicale digitale pentru dispozitivele iPod, înainte de a scoate pe piaţă iPhone. iTunes a fost lansată ca media player, librărie şi magazin online, însă aplicaţia software a fost criticată în ultimii ani pentru că a inclus un număr crescut de opţiuni.

Modificările vor veni odată cu noul software Mac, Catalina, disponibil din toamnă, în timp ce versiunile pentru Windows ale iTunes nu vor fi afectate.

Apple oferă şi posibilitatea de a folosi iPad-ul ca modalitate de afişare secundară pentru Mac.

Compania Apple a mai anunţat implementarea unor noi opţiuni pentru iPhone şi alte dispozitive privind protejarea datelor personale. Aceste opţiuni vor fi disponibile odată cu lansarea sistemului de operare cunoscut ca iOS 13. Printre altele, utilizatorii vor avea mai mult control asupra modului în care aplicaţiile pot accesa informaţiile legate de locul în care se află aceştia.

O altă opţiune, "Sign in with Apple", le permite utilizatorilor să acceseze aplicaţii şi site-uri fără să îşi folosească adresa de e-mail personală.

Mişcarea, scria Bloomberg luni, înainte de conferinţă, face parte din strategia companiei de a se distanţa de iPhone ca produs principal şi a-şi dezvolta servicii pe bază de abonament.

În plus, vânzările dispozitivelor iPhone continuă să scadă, mai ales în China.

iTunes a revoluţionat industria distribuţiei de muzică şi video, însă, în prezent, utilizatorii preferă consumul de conţinuturi în streaming.

Taguri:
apple,
itunes,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici