"După dealuri", de Cristian Mungiu, continuă să aibă succes în Europa. La ce festival a fost selecţionat filmul

Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, a fost selecţionat la Tuscan Sun Festival 2012, unde va fi proiectat în secţiunea Tribeca Firenze

349 afișări
Imaginea articolului "După dealuri", de Cristian Mungiu, continuă să aibă succes în Europa. La ce festival a fost selecţionat filmul

Cristian Mungiu (Imagine: Andreea Balaurea - MediafaxFoto)

Organizatorii Tuscan Sun Festival şi reprezentanţii Tribeca Enterprises - compania care organizează Festivalul de Film Tribeca, înfiinţat de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hatkoff în Manhattan, New York, în 2002 - au anunţat, vineri, lista filmelor selecţionate în secţiunea Tribeca Firenze a celebrului festival de artă din Florenţa.

În această secţiune nou înfiinţată vor rula filme de clasă mondială, potrivit organizatorilor, în perioada 13 - 17 iunie, la cinematograful Odeon din Florenţa, unul dintre cele mai elegante din Italia, amenajat în celebrul Palazzo Stronzzino.

Filmele din secţiunea Tribeca Firenze vor fi prezentate înainte de proiecţii de regizorii lor şi de reprezentanţii companiei Tribeca Enterprises.

Lungmetrajul "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, a primit, pe 27 mai, două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes: premiul pentru scenariu (Cristian Mungiu) şi premiul pentru interpretare feminină (ex-aequo Cosmina Stratan şi Cristina Flutur).

Filmul "După dealuri" reprezintă o coproducţie între casa cineastului român - Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

"După dealuri" spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Din distribuţia filmului lui Mungiu mai fac parte Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă.

Cristian Mungiu este deţinătorul unui premiu Palme d'Or pentru filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", primit în 2007. Mungiu s-a remarcat cu filmul "Occident", în 2002, iar după primirea distincţiei de pe Croazetă, el a produs şi a participat la realizarea filmului colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" (I - "Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" şi II: "Dragoste în timpul liber"), în 2009.

Alături de filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, au mai fost selecţionate în această secţiune a festivalului din Florenţa lungmetrajele "Any Day Now", de Travis Fine, "Dangerous Liaisons", de Stephen Frears, "First Winter", de Benjamin Dickinson, "Ripley's Game", de Liliana Cavali, "Rust and Bone", de Jacques Audiard, "Wagner's Dream", de Susan Froemke, "The World Before Her", de Nisha Pahuja, şi "The Zen of Bennett", de Unjoo Moon.

Tuscan Sun Festival este un festival anual muzical şi de lifestyle care are loc la Florenţa, capitala regiunii Toscana din Italia. Spectacolele muzicale, programate în cursul serii, sunt dublate de evenimente în cursul zilei, care includ expoziţii de artă, spectacole de teatru, discuţii cu personalităţi literare şi sesiuni culinare la care participă unii dintre cei mai renumiţi maeştri bucătari şi experţi în vinuri din Toscana.

Secţiunea Tribeca Firenze din festivalul florentin a fost înfiinţată cu sprijinul asociaţiei Ente Cassa di Risparmio di Firenze, sub patronajul municipalităţii oraşului Florenţa. Casa de modă Gucci şi Cassa di Risparmio di Firenze sunt sponsorii principali ai festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici