Ediţia 2011 a Concursului şi Festivalului Naţional al Liedului Românesc, miercuri, la TVR Cultural

TVR Cultural va difuza, miercuri, de la ora 22.10, înregistrarea ediţiei din acest an a Concursului şi Festivalului Naţional al Liedului Românesc, manifestări create de soprana Mariana Nicolesco, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

197 afișări
Imaginea articolului Ediţia 2011 a Concursului şi Festivalului Naţional al Liedului Românesc, miercuri, la TVR Cultural

Ediţia 2011 a Concursului şi Festivalului Naţional al Liedului Românesc, miercuri, la TVR Cultural

Ediţia 2011 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată în perioada 27-30 octombrie, la Braşov, a adus o lumină nouă în relaţia dintre cântecul de dor, liedul românesc şi liedul maghiar, celebrat mai ales prin prisma creaţiei lui Franz Liszt la 200 de ani de la naştere şi a lui Béla Bartók, la 130.

Înregistrarea ediţiei din acest an a concursului şi festivalului va fi transmisă la TVR Cultural, miercuri, de la ora 22.10, şi, în reluare, joi, de la ora 14.00.

Revelatoare a comorilor acumulate de peste două secole pe fondul cântecului nostru de dor, Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc au situat aceste creaţii, de mai mulţi ani încoace, în contextul european, alături de liedul german, francez, italian.

O culminare a împlinirilor legate de aceste manifestări a fost prezentarea în premieră mondială în cadrul Anului Internaţional George Enescu proclamat de UNESCO a integralei liedurilor compozitorului, înregistrarea acestora şi interpretarea lor cu un mare succes în Europa, Japonia şi America.

Revelatoare de talente excepţionale îndrumate de celebra soprană Mariana Nicolesco, creatoarea acestor evenimente, Festivalul şi Concursul au impus o rigoare stilistică specifică acestui rafinat gen muzical, rigoare fundamentală şi pentru interpretul muzicii de operă. "Cultivând liedul şi dobândind măiestria cerută de legato şi de belcanto, mulţi dintre tinerii noştri artişti au atins în prezent un nivel al expresiei artistice demn de cele mai prestigioase scene ale lumii", declară Mariana Nicolesco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici