Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor - HOP şi-a desemnat câştigătorii

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor - HOP s-a încheiat joi seară, la Teatrul de Stat Constanţa, după patru zile de reprezentaţii artistice, cu premierea câştigătorilor, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

110 afișări
Imaginea articolului Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor - HOP şi-a desemnat câştigătorii

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor - HOP şi-a desemnat câştigătorii

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor - HOP a început luni la Teatrul de Stat Constanţa şi s-a încheiat joi, cu desemnarea câştigătorilor.

Juriul final a fost format din regizoarea şi producătoarea de televiziune Adriana Batista, actriţa Ioana Bogăţan, regizoarea Ada Lupu Hausvater, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu şi criticul de dans Liana Tugearu.

Actriţa Roxana Fânaţă a primit marele premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, "Ştefan Iordache", pentru interpretarea din "In Between". Premiul este acordat în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră.

Dacă, iniţial, începând cu ediţia 2009, distincţia a fost acordată celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii galei au decis ca acesta să devină marele premiu al galei.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, la secţiunea individual, a fost acordat Adelei Mihai pentru "Ziţa”, după "O noapte furtunoasă" de I. L. Caragiale.

Premiul pentru cel mai bun actor, la secţiunea individual, i-a fost atribuit actorului Norbert Boda pentru "Caligula", spectacol regizat de el.

Premiul pentru cea mai bună trupă de actori, "Cornel Todea”, a fost acordat distribuţiei spectacolului "Wor(l)ds in progress", după texte de Matei Vişniec, cu Andrei Atabay, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Lia Marin, Sînziana Pintean şi Octavian Voina. Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.

Premiul special al juriului, "Sică Alexandrescu", i-a fost acordat actorului Alin Potop, pentru "Propun să nu ajungem nişte trişti", după "Însemnările unui nebun", de Nikolai Gogol.

Premiul publicului pentru cea mai bună actriţă i-a fost acordat Theodorei Sandu, iar cel pentru cel mai bun actor, lui Raul Lăzărescu.

Premiul publicului pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat piesei "In-cerc-uit", după texte de Matei Vişniec, cu Alina Dumitrache, Andrei Ianuş, Alexandra Oişte, Cristina Simion, Ioana Beatrice Tănasă şi Mihai Vasilescu.

Premiul "1/10 pentru Film la TIFF" a fost acordat actriţei Theodora Sandu pentru "Ophelia", după "Hamlet" de William Shakespeare. Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul "10 pentru Film la TIFF".

Directorul artistic al Galei HOP 2019 a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici