Ediţie neconvenţională a festivalului Filmul de Piatra, între 24 şi 26 septembrie la Piatra Neamţ

O ediţie inedită a festivalului de scurtmetraje Filmul de Piatra va avea loc, în perioada 24 - 26 septembrie, la Piatra Neamţ, informează organizatorii.

40 afișări
Imaginea articolului Ediţie neconvenţională a festivalului Filmul de Piatra, între 24 şi 26 septembrie la Piatra Neamţ

Ediţie neconvenţională a festivalului Filmul de Piatra, între 24 şi 26 septembrie la Piatra Neamţ

Timp de trei zile, oraşul va fi cuprins de "o sărbatoare a filmului şi a artelor", organizatorii pregătind un program inedit care conţine, pe lângă proiecţiile de film, concerte, spectacole multimedia şi spectacole de teatru, totul în aer liber şi gratuit.

Astfel, vineri, proiecţiile, concertele şi celelalte surprize au loc în centrul oraşului, în Piaţa de la Turnul lui Ştefan, pentru ca sâmbătă şi duminică, festivalul să se mute pe vârful muntelui Cozla. Aici se poate ajunge după o plimbare gratuită cu telegondola, care pleacă din faţa gării din Piatra Neamţ, trece pe deasupra oraşului şi ajunge pe vârful muntelui, pe platoul unde se desfăşoara festivalul.

"Vârful muntelui Cozla, la apus, e unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Peisajul e uimitor: oraşul, munţii din jur, lacul, masivul Ceahlău, apusul de soare... Visăm de multă vreme la acest moment, şi promitem tuturor celor care ne vor fi alături că vor trăi o experienţă magică, de neuitat", declară directorul festivalului, regizorul Andrei Dăscălescu.

Pe vârful muntelui se vor juca spectacole de teatru, iar la apus vor fi concertele. După ce se înnoptează, vor avea loc proiecţiile.

Printre programele de film ale acestei ediţii se numără un "Best of" Anim'est, un program de filme islandeze, dar şi filmele caştigatoare la prima ediţie a festivalului Filmul de Piatra.

"Filmul de Piatră e conceput ca o competiţie naţională a filmului scurt, tânăr. Deşi prima ediţie a avut un succes enorm, din motive financiare, nu am fi putut organiza, anul acesta, o a doua ediţie care să se ridice la nivelul aşteptărilor create de succesul de la debut. Am decis să nu acceptăm compromisul, sa amânăm a doua ediţie, dar să organizăm o ediţie intermediară, cu buget redus, pe care am numit-o «1.5» şi am dedicat-o în întregime publicului. Fiind obligaţi să începem proiecţiile după ce se întunecă, am tot venit cu idei: piese de teatru, spectacole multimedia, concerte, care să umple după-amiezele şi să transforme această ediţie «mini» într-o sărbătoare «maxi»", mai spune Andrei Dăscălescu.

Pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro, cinefilii din toată ţara pot participa la un concurs ale cărui premii constau în cazare şi masă la Piatra Neamţ pentru cele trei zile şi nopţi de festival.

Cu ocazia evenimentului din weekend-ul viitor va fi lansat Entry Call-ul pentru ediţia "2.0" a festivalului, programată pentru ianuarie 2011.

"Filmul de Piatra - Ediţia 1.5" este organizată de Filmlab cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici