Elveţia dă în judecată Google, din cauza proiectului Google Maps

Autorităţile elveţiene vor să dea în judecată compania de internet Google, din cauza proiectului Google Maps, care furnizează imagini detaliate din 100 de oraşe din întreaga lume, informează ediţia electronică a titlului Daily Mail.

179 afișări
Imaginea articolului Elveţia dă în judecată Google, din cauza proiectului Google Maps

Elveţia dă în judecată Google, din cauza proiectului Google Maps

Comisarul elveţian care se ocupă de protecţia datelor personale, Hanspeter Thuer, doreşte ca toate chipurile persoanelor şi toate plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor, care pot fi văzute online prin programul Google Maps, să fie blurate, iar imaginile cu proprietăţi private să fie scoase din acest proiect.

De asemenea, Thuer doreşte ca Google să anunţe autorităţile elveţiene cu o săptămână înainte ce oraşe intenţionează să fotografieze şi ce imagini doreşte să publice online.

În luna august, comisarul elveţian a cerut ca Google să ia "mai multe măsuri pentru a proteja confidenţialitatea datelor personale la utilizarea serviciului Street View".

Potrivit lui Thuer, reprezentanţii Google au refuzat să aplice aceste măsuri, ceea ce a forţat autorităţile elveţiene să iniţieze o procedură juridică împotriva companiei americane.

Serviciul Street View a fost criticat şi în alte ţări, precum Marea Britanie, Germania şi Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici