Ennio Morricone a susţinut un concert caritabil în Vatican. Persoane fără adăpost, invitaţi de onoare - VIDEO

Persoanele fără adăpost au fost invitaţii de onoare la un concert de binefacere, desfăşurat în Vatican, susţinut de compozitorul Ennio Morricone, câştigător al premiului Oscar la 88 de ani, în 2016.

303 afișări
Imaginea articolului Ennio Morricone a susţinut un concert caritabil în Vatican. Persoane fără adăpost, invitaţi de onoare - VIDEO

Ennio Morricone a susţinut un concert caritabil în Vatican. Persoane fără adăpost, invitaţi de onoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Ennio Morricone, care a câştigat Premiul Academiei Americane de Film din acest an pentru "The Hateful Eight" a prezentat în premieră o compoziţie nouă, pentru evenimentul numit "God, One of Us/ Dumnezeu e unul dintre noi" şi a dirijat, de asemenea, orchestra care a interpretat cele mai cunoscute compoziţii ale sale care au figurat pe coloanele sonoare ale unor filme celebre.

Printre piesele interpretate la concertul caritabil din Vatican s-au numărat unele dintre cele mai evocative bucăţi muzicale, din filmul din "The Mission", realizat în 1986 de Roland Joffe sau din filmul lui Sergio Leone "Once Upon a Time in America", din 1984.

Câteva mii de persoane fără adăpost din Roma s-au aflat la loc de cinste în rândurile din faţă, în sala mare în care Papa Francis primeşte auditoriul general de enoriaşi. Diplomaţi, oficiali ai Vaticanului şi alte celebrităţi s-au aşezat pe scaunele din spatele lor.

"Eu locuiesc într-un cort. A fost altceva să fiu în primul rând aici", a declarat Attila, un bărbat maghiar în vârstă de 48 de ani, care şi-a pierdut locul de muncă în construcţii, din Roma şi a fost adus la concert de o organizaţie de caritate catolică.

Pe de altă parte, Papa Francis a efectuat o liturghie specială în onoarea persoanelor fără adăpost duminică, în cadrul Anului Jubiliar al Milostivirii în Biserica Romano-Catolică.

Morricone, unul dintre compozitorii cei mai prolifici de muzică de film din lume, este faimos pentru că a compus coloanele sonore ale filmelor regizorului italian Sergio Leone, aşa-numitele "filme western spaghetti", cum ar fi "A Fistful of Dollars," "For a Few Dollars More," şi "The Good, the Bad and the Ugly."

Donaţiile făcute în cadrul concertului din Vatican, unde intrarea a fost liberă, vor fi direcţionate către organizaţiile ce se ocupă de construirea de şcoli şi biserici în Uganda şi Burkina Faso.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici