Este ziua „Mamei Erasmus”. Cine este Sofia Corradi, creatoarea programului Erasmus

  • „Mama Erasmus” este un model şi o inspiraţie pentru toate persoanele care se luptă să urmeze un program universitar.
  • Sofia Corradi este creatoarea programului internaţional pentru studenţi: programul Erasmus.
2479 afișări
Imaginea articolului Este ziua „Mamei Erasmus”. Cine este Sofia Corradi, creatoarea programului Erasmus

FOTO Sofiacorradi.eu

 
Recent, Sofia Corradi a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la aceeaşi universitate la care a studiat acum peste 60 de ani, dar nu i-a fost întotdeauna uşor, ca orice femeie care încearcă să reuşească în mediul academic.
 
„Povestea începe în 1957: după ce a obţinut o bursă pentru a studia în străinătate, la întoarcerea în ţară, universitatea ei, Sapienza Università di Roma, nu i-a recunoscut studiile iar Sofia Corradi nu a putut absolvi în acel an. De atunci, a lucrat pentru ca tinerii să poată studia într-o altă universitate şi trăi într-o altă cultură, fără impedimente”, scrie Comisia Europeană în România, pe Facebook. 
 
Programul Erasmus este urmat de către numeroşi studenţi, masteranzi şi doctoranzi din România fiindcă oferă o altă perspectivă şi un know-how necesar cercetării academice. 
 
„Prin programul Erasmus, fiul meu cu ani în urmă a mers la Pescara în Italia unde a studiat şi aprofundat cunoştinţe deosebite pentru TEZA DE DOCTORAT ”, scrie Maria Lica Apostu, pe pagina de Facebook a instituţiei. 
 
„Am mers un semestru în Italia, prin programul Erasmus, în timpul masterului. A fost o experienţă extraordinară pentru mine. Cunoşti o altă cultură, vezi un alt stil de predare, legi prieteni cu studenţi străini, te dezvolţi personal şi academic”, spune Ramona.

 

Recent, Sofia Corradi a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la aceeaşi universitate la care a studiat acum peste 60 de ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici