"Eu când vreau să fluier, fluier", premiat la Festivalul de la Sarajevo

Proiectul de film "Eu când vreau să fluier, fluier", după un scenariu de Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban, care semnează şi regia, şi produs de Daniel Mitulescu, a primit premiul The Magic Box Service în cadrul CineLink 2008, la Festivalul de Film de la Sarajevo (15-23 august).

121 afișări
Imaginea articolului "Eu când vreau să fluier, fluier", premiat la Festivalul de la Sarajevo

"Eu când vreau să fluier, fluier", premiat la Festivalul de la Sarajevo

Potrivit site-ului evenimentului, premiul este una dintre cele trei distincţii acordate în cadrul programului CineLink de anul acesta de la Sarajevo. Programul are drept scop dezvoltarea proiectelor de film în derulare din Europa Centrală şi Balcani, în special printr-o piaţă a coproducţiilor, ce s-a desfăşurat în ultimele patru zile de festival. Fiecare dintre cele trei premii acordate proiectelor prezentate în cadrul Cinelink constă într-o sumă de 10.000 de euro şi servicii în valoare de 2.500 de euro din partea sponsorilor CineLink.

"Eu când vreau să fluier, fluier" a primit, în octombrie 2007, o finanţare de un milion de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei. Pelicula relatează povestea unui tânăr delincvent, închis într-un centru de reabilitare. Viaţa băiatului se schimbă când penitenciarul în care se află este vizitat de un grup de fete care studiază reforma în închisori.

Pe lângă "Eu când vreau să fluier, fluier" au mai participat, la secţiunea Cinelink, alte trei producţii româneşti, "Medalia de onoare" după un scenariu de Tudor Voican, în regia lui Călin Netzer, "Cu un pas în urma serafimilor" de Daniel Sandu şi "Periferic/Outskirts", după un scenariu de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, în regia lui Anatoli Reghintovschi.

În afară de "Eu când vreau să fluier, fluier", au mai fost premiate în cadrul CineLink 2008 şi producţiile "Borders, Raindrops" de Nikola Mjlovic şi Vlastimir Sudar, producător Tihomir Stanic (Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru), care a luat trofeul "Geteborg Film Festival", şi "Strange Forest" de Szabolcs Tolnai, producător Miroslav Mogorovic (Serbia), care a primit CNC Award.

Juriul CineLink a decernat premiul International Relations Arte and Sarajevo Film Festival proiectului "Broken Mussels" de Seyfetin Tokmak, producător Serkan Cakarer (Turcia), care prezintă povestea a doi tineri care vin în Istanbul şi încearcă să supravieţuiască în acest oraş. De altfel, bursa EAVE, care permite producătorilor să îşi dezvolte în continuare proiectele prezentate, i-a fost decernată lui Serkan Cakarer, producătorul "Broken Mussels".

Juriul CineLink 2008 a fost format din Jaqueline Ada, Behrooz Hashemian, Charlotte Applegren, Georges Goldenstern, Cedomir Kolar şi Menholf Zurhorst.

La ediţia de anul acesta a Festivalului de la Sarajevo, Consiliul Europei a devenit, în premieră, partener al manifestării şi a sponsorizat premiul "Inima oraşului Sarajevo", în valoare de 25.000 de euro, decernat celui mai bun lungmetraj.

Printre invitaţii celei de-a 14-a ediţii a festivalui s-au numărat regizorii Ari Folman (Israel), Hugh Hudson (SUA) şi Todd Haynes (SUA). Anul trecut, regizorul român Cristian Mungiu a fost unul dintre invitaţii speciali ai Festivalului de la Sarajevo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici