EURO-2012: Toate meciurile se vor vedea la TVR 1? Televiziunea publică a rupt contractul cu Dolce Sport

Radu Călin Cristea, directorul general interimar al TVR, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că TVR a notificat Romtelecom să nu mai difuzeze meciuri din cadrul Euro-2012, întrucât societatea nu a respectat acordul cadru privind sublicenţierea drepturilor de transmisie pe Dolce Sport.

1741 afișări
Imaginea articolului EURO-2012: Toate meciurile se vor vedea la TVR 1? Televiziunea publică a rupt contractul cu Dolce Sport

Radu Călin Cristea: TVR interzice Romtelecom să mai difuzeze meciuri de la Euro-2012

În notificarea transmisă de Societatea Română de Televiziune (SRTv) pe 15 iunie către Romtelecom, societatea care deţine televiziunea Dolce Sport, se spune că acordul cadru privind sublicenţierea unor drepturi media de transmisiune televizată încheiate în 8 noiembrie 2011 nu a fost respectat de către Romtelecom.

În mod concret, TVR aduce la cunoştinţa Romtelecom că termenele de plată prevăzute au fost depăşite, nefiind respectae obligaţiile asumate de societate.

Astfel, suma de 500.000 de euro, plus TVA, scadentă la 15 aprilie 2012 a fost achitată printr-un ordin de plată din 2 mai, scadenţa fiind depăşită cu 17 zile. De asemenea suma de 550.000 de euro, plus TVA, scadentă la 10 iunie, nu a fost achitată până în momentul emiterii notificării citate.

Radu Călin Cristea a precizat că SRTv are dreptul de a invoca excepţia de neexecutare a acordului cadru şi de a interzice difuzarea competiţiilor sportive ulterioare scadenţei neachitate.

"Pe cale de consecinţă, începând din acest moment, vă interzicem difuzarea televizată a campionatului european de fotbal UEFA Euro-2012, întrucât desfăşurarea acestei competiţii este ulterioară depăşirii scadenţei", a citit Radu Călin Cristea din notificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici