EUROPAfest 2011 - buget de 300.000 de euro

Ediţia din 2011 a EUROPAfest, unul dintre cele mai reprezentative evenimente muzicale internaţionale care se desfăşoară în Bucureşti, dedicat muzicii blues, jazz, pop, clasică, are un buget de 300.000 de euro, potrivit lui Luigi Gageos, director jmEvents, unul dintre organizatori.

72 afișări
Imaginea articolului EUROPAfest 2011 - buget de 300.000 de euro

EUROPAfest 2011 - buget de 300.000 de euro (Imagine Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi, Luigi Gageos a subliniat că bugetul evenimentului este mic, comparativ cu cel al altor evenimente de acest gen din Europa, dar că organizatorii vor face totul ca festivalul să fie un succes. Valoarea premiilor de la competiţiile din cadrul EUROPAfest va fi de 17.000 de euro, dintre care 10.000 de euro - premiul competiţiei de jazz şi 7.000 de euro la concursul de muzică clasică.

Totodată, Gageos a anunţat că gala EUROPAfest va avea loc pe 13 mai, la sala Arcub, acolo unde se vor desfăşura şi concertele de jazz, datorită acusticii acestui spaţiu.

La rândul său, Iulia Deutsch, şef adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a vorbit despre rolul educativ al festivalului, care are funcţia de a rafina gusturile românilor şi de a deschide apetitul publicului spre alte tipuri de muzică. "Vrem să vină lumea, vrem să vină generaţia tânără (...) să se simtă bine şi să savureze muzica", a mai spus ea.

De asemenea, Bretter Zoltan, director al Centrului Cultural Maghiar, a vorbit despre concursul Jeunesses International Music Competition, dedicat muzicii clasice şi, în special anul acesta, flautului. "Pentru noi, e formidabil că putem găzdui acest concurs şi sper să o facem cât mai mult timp. Suntem foarte mândri că putem găzdui acest concurs", a precizat el.

EUROPAfest se va deschide pe 7 mai, printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Între 8 şi 12 mai vor avea loc concerte de jazz, blues şi pop susţinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, Statele Unite ale Americii şi Polonia.

De asemenea, între 7 şi 12 mai are loc Caffe Festival, care, potrivit lui Gageos, este dedicat celor care lucrează până târziu şi nu pot ajunge la un concert care începe la ora 19.00. Caffe Festival reuneşte concerte live în spaţii neconvenţionale.

Bucharest International Jazz Competition se va desfăşura între 8 şi 12 mai, fiind o manifestară singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România. Competiţia este la cea de-a cincea ediţie şi se adresează atât trupelor, cât şi vocaliştilor. Potrivit lui Gageos, Bucharest International Jazz Competition este inclus printre primele trei cele mai importante concursuri de jazz din Europa. La ediţia de anul acesta vor participa 18 trupe de muzicieni din 21 de ţări.

Jeunesses International Music Competition se va desfăşura tot între 8 şi 12 mai şi este un concurs cunoscut în domeniul muzicii clasice, atât pe plan local, cât şi în străinătate. În 2011, concursul a înregistrat un număr record de 145 de flautişti din 140 de ţări.

Gala EUROPAfest va avea loc pe 13 mai şi participanţii îi vor putea urmări pe câştigătorii celor două competiţii. Tot cu această ocazie are loc decernarea diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici