EUROVISION 2016: România concurează în a doua semifinală

România va concura la ediţia de anul acesta a concursului Eurovision în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 12 mai, finala competiţiei urmând să se desfăşoare pe 14 mai, la Stockholm, informează eurovision.tv.

6293 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2016: România concurează în a doua semifinală

EUROVISION 2016: România concurează în a doua semifinală

Tragerile la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016 au avut loc, luni, România urmând să fie în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Croaţia, Finlanda, Republica Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Republica Cehă, Muntenegru, Islanda şi Austria.

În a doua semifinală vor intra: Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia, Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, România, Slovenia, Norvegia, Ucraina şi Belgia.

Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului.

Pe de altă parte, selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 şi 6 martie, iar reprezentantul României va fi desemnat, în premieră, prin votul publicului.

Iuliana Marciuc este producătorul selecţiei naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa "De la capăt", ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici