Evenimente de excepţie la finalul programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007

Concerte rock susţinute de artişti celebri în întreaga lume, spectacole de dans şi spectacole pirotehnice vor avea loc în ultima săptămână a programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

2 afișări
Imaginea articolului Evenimente de excepţie la finalul programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007

Trupa britanică The Prodigy

Cei care vor da tonul manifestărilor din ultima săptămână a  Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007  vor fi francezii de la Cie Carabosse, ce vor pune în scenă, în perioada 23-25 decembrie, un spectacol de imagine şi sunet.

În fiecare seară, începând cu ora 19.00, compania de teatru Cie Carabosse  va crea ceva specific pentru fiecare spaţiu, de la cel mai intim, cum este strada Samuel Brukenthal, până la cel mai larg spaţiu public, Piaţa Mare a oraşului. Elementul comun, absolut esenţial, este vasul cu flăcări folosit în cadrul unei tehnici inventate de artiştii francezi. Cie Carabosse va crea o altă relaţie cu spaţiul şi cu publicul folosind combinaţia de foc, culoare, miros şi căldura flăcărilor. Pe lângă efectul acestor vase de foc, Cie Carabosse va amesteca materiale cum ar fi fierul (cu sculptura şi structurile metalice proprii) cu alte medii (sunetul) sau cu elemente cum ar fi efectele create de apă sau cărbuni încinşi.

În 30 decembrie, cu începere de la ora 19.00, va avea loc în Piaţa Mare un concert susţinut de Loredana Groza, împreună cu o serie de invitaţi.

De la ora 21.00, una dintre cele mai cunoscute trupe de dans din lume va oferi celor prezenţi un spectacol de dans, cultură, civilizaţie, istorie. Trupa „The Fire Of Anatolia” se inspiră din mitologia şi cultura anatoliană, prezentând publicului un spectacol inedit, ce îmbină folclorul şi dansul popular din toate regiunile Turciei, într-o interpretare modernă. Au fost primii dansatori ce au susţinut spectacole în Clădirea Parlamentului din China şi au primit nominalizări la Cartea Recordurilor pentru numărul impresionant de spectatori care asistă la showurile lor (400.000 de spectatori i-au aplaudat pe dansatori, în picioare, în iunie 2003, în Eregli).

Finalul acestei seri va fi asigurat de trupa britanică The Prodigy.

Trupele Reamonn  şi Europe vor fi vedetele ce vor concerta în ultima zi din acest an. Cei care vor da tonul show-ului vor fi germanii de la Reamonn, trupa ce a debutat în anul 2000, odată cu apariţia hitului "Supergirl" şi a albumului "Tuesday", premiat cu discul de platină la scurt timp după lansare. Europe, cea mai cunoscută trupă suedeză de rock, va încheia numărătoarea inversă pentru noul an 2008, pe scena Capitalei Culturale Europene 2007.

Cadrul general al închiderii va fi asigurat de o reprezentaţie susţinută de Groupe F, companie pe care sibienii o cunosc de la evenimentul de deschidere al Programului Sibiu 2007. Spectacolul gândit de artiştii francezi va plasa publicul în centrul unei sărbători impresionante, acesta devenind martorul unui teatru de lumini, populat de personaje pirotehnice de inspiraţie magică, însoţite de o suită de efecte speciale, focuri de artificii, flăcări şi sunete. Spectacolul francezilor este programat să înceapă la ora 24.00.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici