Evenimente dedicate lui Brâncuşi, la sediul UNESCO din Paris

Mai multe evenimente culturale, printre care spectacolul "Block Bach" cu Răzvan Mazilu şi filmul "Constantin Brâncuşi. Coloana sau o lecţie despre infinit" de Laurenţiu Damian, vor avea loc la sediul UNESCO din Paris, între 3 şi 7 septembrie, în cadrul "UNESCO – Anniversaire Constantin Brâncuşi".

4 afișări
Imaginea articolului Evenimente dedicate lui Brâncuşi, la sediul UNESCO din Paris

Evenimente dedicate lui Brâncuşi, la sediul UNESCO din Paris

Comemorarea lui Constantin Brâncuşi a fost inclusă pe calendarul de evenimente al UNESCO de anul acesta. În acest sens, Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), Ministerul Afacerilor Externe şi Delegaţia Permanentă a României pe lângă UNESCO de la Paris vor organiza mai multe acţiuni pentru comemorarea a 50 de ani de la dispariţia artistului.

Potrivit MCC, evenimentele sunt realizate cu sprijinul Ministerului Culturii, care a alocat o sumă de 206.000 lei. La deschiderea programului, pe 3 septembrie, va participa şi secretarul general al Ministerului Culturii, Virgil Niţulescu.

Pe 3 septembrie, Teatrul Odeon din Bucureşti va prezenta "Block Back", în regia lui Alexandru Dabija, un spectacol inedit de muzică, poezie, dans contemporan şi clasic, cu participarea artiştilor Răzvan Mazilu, Coca Bloos şi Monica Petrică.

Tot din 3 septembrie vor fi deschise la sediul UNESCO expoziţiile foto-documentare: "Despre opera şi viaţa lui Constantin Brâncuşi", realizată de Muzeul Naţional de Artă Contemporană, şi "Partea nevăzută a coloanei fără sfârşit" – expoziţie de fotografii de Ion Georgescu Gorjan, realizată de Muzeul Naţional de Artă al României.

În data de 5 septembrie, va fi proiectat filmul regizorului Laurenţiu Damian,"Constantin Brâncuşi. Coloana sau o lecţie despre infinit".

În aceeaşi zi, la sala Auditorium a Centrului Pompidou, va avea loc o masă rotundă cu tema "Moştenirea lui Brâncuşi", la care vor participa criticii de artă Alexandra Parigoris (Anglia), Friedrich Teja Bach (Austria), Bernard Marcade (Franţa), Doina Lemny (Atelier Brancuşi, Paris).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici