Evoluţia WhatsApp: Câte fotografii şi înregistrări video sunt distribuite în fiecare zi

Serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp, care a fost achiziţionat în luna februarie de compania Facebook, are în prezent 500 de milioane de utilizatori activi, care distribuie zilnic peste 700 de milioane de fotografii şi 100 de milioane de înregistrări video.

300 afișări
Imaginea articolului Evoluţia WhatsApp: Câte fotografii şi înregistrări video sunt distribuite în fiecare zi

WhatsApp:700 milioane de fotografii şi 100 milioane de înregistrări video, distribuite în fiecare zi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Numărul utilizatorilor activi ai WhatsApp a crescut cu 70 de milioane faţă de luna februarie, când a fost făcut anunţul privind încheierea unei tranzacţii de 19 miliarde de dolari prin care Facebook urma să preia aplicaţia de mesagerie instantanee, informează theguardian.com.

Potrivit lui Jan Koum, fondator şi chief executive officer (CEO) al WhatsApp, serviciul de mesagerie instantanee are în prezent 500 de milioane de utilizatori activi la nivel internaţional.

"În ultimele câteva luni, am crescut rapid în ţări precum Brazilia, India, Mexic şi Rusia, iar utilizatorii noştri distribuie peste 700 de milioane de fotografii şi 100 de milioane de înregistrări video în fiecare zi!", a scris Jan Koum, într-un mesaj publicat pe blogul WhatsApp.

Facebook a anunţat, în februarie, că va cumpăra aplicaţia de mesagerie mobilă pe internet WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie din istoria companiei.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă", a afirmat atunci Mark Zuckerberg, cofondatorul şi CEO al Facebook.

Ulterior, Jan Koum, fondatorul serviciului de mesagerie instantanee WhatsApp, a anunţat că această aplicaţie va integra apeluri gratuite începând din al doilea trimestru al acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici