Expoziţia Dacia-Regatul aurului şi argintului, deschisă la Drents Museum, din oraşul Assen

  • Expoziţia „Dacia! Rijk van goud en zilver” / „Dacia! Regatul aurului şi argintului” a fost deschisă la Drents Museum, din oraşul Assen.
  • Aceasta prezintă elemente ce provin din colecţiile a 18 muzee româneşti.
Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Expoziţia Dacia-Regatul aurului şi argintului, deschisă la Drents Museum, din oraşul Assen

Sursa foto: Drents Museum

„M-am aflat ieri într-unul dintre cele mai vechi şi mai prestigioase muzee olandeze, Drents Museum, din oraşul Assen, care şi-a deschis porţile, cu generozitate, pentru un extraordinar tezaur românesc - expoziţia <Dacia! Rijk van goud en zilver> / <Dacia! Regatul aurului şi argintului>. Este un eveniment de înaltă ţinută, prin care comori arheologice româneşti de origine geto-dacică ajung să fie cunoscute publicului olandez”, scrie pe Facebook ministrul Culturii Raluca Turcan.

Conform acesteia, expoziţia curatoriată de Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Drents cuprinde elemente ce provin din colecţiile a 18 muzee româneşti.

„Cele aproape 700 de piese fac parte din peste 50 de tezaure şi constituie cea mai reprezentativă selecţie de bunuri din metale preţioase ale vechii Dacii descoperite până acum în România”, susţine ministrul.

Raluca Turcan arată că este o premieră expoziţională în mediul cultural olandez, fiind pentru prima dată când obiecte arheologice unicat provenind din patrimoniul naţional al României sunt prezentate într-o expoziţie în Ţările de Jos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici