Expoziţie inedită despre Brâncuşi. Operele sculptorului, refăcute cu ajutorul tehnologiei la Muzeul Ţăranului Român

  • Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la naşterea lui Brâncuşi
  • “Mirrors of Brâncuşi” te invită să interacţionezi cu opera marelui sculptor
  • Muzica evenimentului a fost creată cu ajutorul sunetelor din natură
298 afișări
Imaginea articolului Expoziţie inedită despre Brâncuşi. Operele sculptorului, refăcute cu ajutorul tehnologiei la Muzeul Ţăranului Român

Expoziţie inedită despre Brâncuşi. Operele sculptorului, refăcute cu ajutorul tehnologiei la Muzeul Ţăranului Român

Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Cei care doresc să descopere universul sculptorului, pot .urmări proiectul „Mirrors of Brâncuşi”. Acesta este un proiect finanţat de RO-CULTURA, organizat de Fundaţia Art Production cu sprijinul JTI, şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Expoziţia presupune o interacţiune cu lucrărire marelui artist, recreate cu ajutorul tehnologiei.

„Am gândit expoziţia “Mirrors of Brâncuşi”ca o oglindă pentru public în care să-şi asume cumva şi să privească foarte mult în ei şi în ce măsură se reflectă în ei filozofia lui Brâncuşi”, explică SilvanaDulamă-Popa, curatorul expoziţiei. „E practic o invitaţie a noastră pentru oameni. Ca ei să pătrundă în universul lui Brâncuşi”, adaugă aceasta.

În încăperile în care are log expoziţia, se vor auzi melodii realizate de Zoli Tóth, special pentru această ocazie.

„Am început să lucrez la acest proiect acum un an. Am început cu înregistrarea diferitelor sunete din natură. Brâncuşi era de asemenea foarte fascinat de ceea ce însemna cultura africană. Celebrele sunete de caval pe care de obicei le auzim în Gorj le-am transpus pe un instrument african care se numeşte marimba, un instrument de percuţie. Şi cred că a ieşit ceva foarte interesant din punctul acesta de vedere”, spune muzicianul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici