Facebook a ajuns la 300 de milioane de utilizatori

Facebook a ajuns la 300 de milioane de utilizatori, reţeaua de socializare dovedindu-se o afacere viabilă care reuşeşte să-şi acopere costurile, au anunţat oficialii companiei.

26 afișări
Imaginea articolului Facebook a ajuns la 300 de milioane de utilizatori

Facebook a ajuns la 300 de milioane de utilizatori

Facebook generează în prezent suficiente venituri pentru a-şi acoperi costurile operaţionale şi investiţiile necesare modernizării continue a serviciului aflat în permanentă dezvoltare.

Potrivit analiştilor, acest lucru demonstrează atât fezabilitatea financiară a modelului de business al Facebook, pusă de mulţi sub semnul întrebării în trecut, şi transmite un semnal pozitiv potenţialilor investitori.

"Este cu certitudine important să demonstrezi că reţeaua Facebook poate să-şi capitalizeze popularitatea. Şi asta fac ei în prezent. Arată că oamenii cheltuiesc bani pe acest site", a spus analistul Ben Schachter de la Broadpoint Amtech.

Facebook a relansat o versiune modernizată a motorului de căutare luna trecută şi testează în prezent un sistem de plată online. În plus, numărul utilizatorilor reţelei de socializare s-a triplat, comparativ cu anul trecut, ajungând la 300 de milioane.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat, pe blogul companiei, că Facebook a reuşit să aibă cash-flow pozitiv în al doilea trimestru al acestui an (fără a beneficia de intervenţia investitorilor privaţi), deşi compania îşi setase acest obiectiv pentru 2010.

"Este un lucru important pentru noi, care demonstrează că Facebook este un serviciu independent puternic pe termen lung", a spus Zuckerberg.

În luna mai a acestui an, Facebook a anunţat anunţat oficial achiziţia de către compania rusă Digital Sky Technologies (DST) a unui pachet de 1,96% din acţiunile sale, pentru suma de 200 de milioane de dolari, tranzacţia evaluând compania la 10 miliarde de dolari.

De asemenea, la începutul acestui an oficialii companiei au confirmat că menţia previziunea legată de creşterea cu 70% a veniturilor companiei în cursul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici