Facebook lucrează la o aplicaţie de video-chat

Facebook lucrează de mai multe luni la o aplicaţie de video-chat cu o interfaţă simplă şi rapidă pentru utilizatori, cunoscută intern sub numele de Slingshot, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul britanic Financial Times.

149 afișări
Imaginea articolului Facebook lucrează la o aplicaţie de video-chat

Facebook lucrează la o aplicaţie de video-chat (Imagine: AFP/ MediafaxFoto)

Aplicaţia reprezintă o nouă tentativă de a recâştiga utilizatori de la Snapchat, după ce Facebook nu a reuşit să copieze sau să cumpere această companie.

Slingshot permite trimiterea de scurte mesaje video şi ar putea fi lansată chiar în luna mai, a spus una dintre surse, avertizând însă că Facebook ar putea încă decide să nu lanseze produsul.

Aplicaţia va fi separată de Facebook Messenger, prin care se pot trimite mesaje text, potrivit Financial Times.

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, supraveghează personal acest proiect, după ce creatorii Snapchat, Evan Spiegel şi Bobby Murphy, au refuzat o ofertă de preluare de trei miliarde de dolari.

Reţeaua de socializare încearcă să concureze Snapchat şi pe această cale, după ce a încheiat un acord de preluare a WhatsApp Messenger, o altă aplicaţie populară de transmitere de mesaje.

Analiştii consideră ascensiunea aplicaţiilor simple de mesagerie, precum WeChat, Line şi KakaoTalk, drept una dintre cele mai mari ameninţări pentru Facebook, mai ales în privinţa utilizatorilor tineri, unde reţeaua de socializare a admis semne ale declinului numărului de utilizatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici