Facebook şi Twitter îşi unesc forţele pentru a opri propagarea de ştiri false

Două dintre cele mai mari reţele de socializare online din lume, Facebook şi Twitter, şi-au unit forţele cu cele ale unor publicaţii renumite, precum New York Times şi Washington Post, pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor care se propagă online.

527 afișări
Imaginea articolului Facebook şi Twitter îşi unesc forţele pentru a opri propagarea de ştiri false

Facebook şi Twitter îşi unesc forţele pentru a opri propagarea de ştiri false

Grupul va lupta împotriva ştirilor false şi dezinformării, dar nu a oferit detalii despre modalităţile prin care va face acest lucru, notează Go4it.

Organizaţia se numeşte First Draft Coalition şi este o iniţiativă a Alphabet, compania-mamă a Google.

În cadrul acesteia, va fi lansată o platformă al cărei scop va fi verificarea surselor de informaţie discutabile.

Pentru cele două reţele de socializare, ştirile false reprezintă o problemă majoră. De exemplu, luna trecută a apărut în secţiunea Trending de pe Facebook o ştire despre faptul că vedeta Fox News Megyn Kelly ar fi o susţinătoare secretă a candidatei Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton. Informaţia s-a dovedit a fi falsă.

Sursa: http://bit.ly/2cZavTk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici