Festival dedicat filmelor cu durata de un minut, la Bucureşti

UMA Film Fest, un festival de filme cu durata de un minut, dedicat adolescenţilor şi tinerilor pasionaţi de această artă şi de producţii multimedia, va avea loc pe 15 decembrie, într-un club bucureştean, informează organizatorii.

88 afișări
Imaginea articolului Festival dedicat filmelor cu durata de un minut, la Bucureşti

Festival dedicat filmelor cu durata de un minut, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Festivalul este organizat de Asociaţia Signis România în parteneriat cu StrangerFestival Amsterdam.

Evenimentul cuprinde un Concurs Naţional de Film de Un Minut, video show cu DJ Vasile, Tom Brânduş, Adrian Tăbăcaru, precum si proiecţia celor şase filme de un minut câştigatoare la Festivalul European Stranger (2008).

Dintre cele 20 de filme care au trecut de preselecţie, 15 vor concura pentru categoriile UMA Self-Portrait, UMA Inside Outside, UMA Best of the World (cinci clipuri pentru fiecare categorie), iar celelalte cinci, pentru premiul pentru cel mai bun film de animaţie.

Juriul competiţiei este format exclusiv din profesionişti români şi străini. Evenimentul beneficiază de susţinere şi promovare din partea MTV România, care va acorda un premiu special pentru una dintre cele 90 de creaţii video. Evenimentul se va încheia cu un concert susţinut de Şuie Paparude.

Asociaţia Signis este partener al programului "TheOne MinutesJr", iniţiat în Amsterdam, de Sandberg Institute, European Cultural Fundation şi UNICEF, fiind destinat tinerilor care vor să înveţe tehnicile filmării digitale. Programul se desfăşoară în România de trei ani, sub denumirea de "Un Minut de Adolescenţă" (UMA), şi include ateliere de creaţie cinematografică în mai multe oraşe ale ţării.

Din 2006 şi până în prezent, UMA a organizat 15 ateliere, pentru 300 de adolescenţi şi tineri, care au realizat în total 164 de filme de ficţiune şi animaţie cu durata de un minut.

În 2008, UMA a fost inclus în programul Stranger Festival al Fundaţiei Culturale Europene din Amsterdam, unul dintre cele şapte proiecte port-drapel ale Anului Dialogului Intercultural European.

Evenimentul "UMA FilmFest 2008" este deschis tuturor liceenilor şi studenţilor din Bucureşti. La Gală vor participa toţi cei 125 de adolescenţi şi tineri din ţară care au luat parte, anul acesta, la atelierele UMA.

Partenerii media ai evenimentului sunt MTV România, Pro FM Campus, Internet Business Unit Pro TV SA (stirileprotv.ro, protv.ro, acasatv.ro, sport.ro, procinema.ro, mtv.ro, profm.ro, infopro.ro, conquiztador.ro) şi Time Out Bucureşti.

Biletele pot fi achiziţionate, la preţ individual de 10 lei (redus) şi 20 lei (întreg), prin reţeaua bilet.ro sau la intrarea în club Maxx, înaintea începerii evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici