Festivalul de Film Evreiesc, între 20 şi 24 octombrie în Capitală

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film Evreiesc se va desfăşura în perioada 20 - 24 octombrie, la Studioul "Horia Bernea" de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi la cinematograful Elvira Popescu din Capitală, gala de deschidere fiind dedicată regizorului Radu Gabrea.

189 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film Evreiesc, între 20 şi 24 octombrie în Capitală

Festivalul de Film Evreiesc, între 20 şi 24 octombrie în Capitală (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Astfel, în deschiderea festivalului va fi omagiată bogata carieră cinematografică a cineastului Radu Gabrea şi va fi lansată colecţia de DVD-uri care cuprinde cele mai recente şapte producţii realizate de regizor, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul "The Garden of Eden", în regia lui Ran Tal, câştigător al premiului pentru cel mai bun regizor la Jerusalem International Film Festival - Israel (2012) şi al marelui premiu pentru cel mai bun film la Mediteran Film Festival - Bosnia (2013).

De asemenea, ediţia de anul acesta va cuprinde "In the Shadow", în regia lui David Ondrícek, "The World is Funny", regizat de Shemi Zarhin, şi "By Summer's End", în regia lui Noa Haroni.

Ca în fiecare ediţie, Festivalul de Film Evreiesc - Bucureşti îşi propune să sărbătorească bogata moştenire iudaică din România prin proiecţia unor lungmetraje, scurtmetraje şi documentare.

Festivalul promovează toleranţa interetnică şi religioasă şi creează oportunităţi pentru dialog internaţional prin organizarea de workshop-uri şi conferinţe cu tematică evreiască, oferind în acelaşi timp bucureştenilor o alternativă culturală de interes internaţional.

Această nouă ediţie va fi marcată de proiecţii de filme, de la documentare la comedii, care vor urmări o tematică socială contemporană.

Programul acestei ediţii va fi disponibil în curând şi online, la adresa www.bjff.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici