Festivalul de Teatru de la Sibiu a fost deschis oficial duminică seară - VIDEO

Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a avut loc, duminică seară, în Piaţa Mare, spectacolele în aer liber şi focul de artificii programat neputându-se desfăşura în serile anterioare din cauza ploii, deşi manifestările au început în urmă cu patru zile.

31 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Teatru de la Sibiu a fost deschis oficial duminică seară - VIDEO

Festivalul de Teatru de la Sibiu a fost deschis oficial duminică seară (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Duminică, peste cinci mii de persoane au stat în centrul oraşului până aproape de miezul nopţii şi au admirat un impresionant foc de artificii, dar şi un spectacol al unei companii franceze.

Sfere, cuburi, conuri, tuburi şi personaje fantasmagorice, care se nasc din fier, au fost ingredientele prin care trupa de teatru din Franţa a captivat, mai bine de o oră, privirile celor prezenţi.

Printre spectatori şi-a făcut loc şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu, care a promis că va reveni în curând la Sibiu.

"O seară excelentă. Am fost la mai multe spectacole şi am fost încântat, de la spectacole de stradă până la piese de teatru. Sunt încântat şi mai revin la sfârşitul săptămânii viitoare, mai multe zile", a declarat Theodor Paleologu.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura până în 7 iunie, sub genericul "InOvaţii", venind în întâmpinarea iniţiativei Comisiei Europene, care a declarat anul 2009 "Anul creativităţii şi al inovaţiei".

Pe parcursul celor unsprezece zile, sunt programate peste 300 de spectacole susţinute de artişti din peste 70 de ţări ale lumii.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici