Festivalul de umor "Scena lu’ Tănase”, la Techirghiol. Evenimentul a debutat cu dezvelirea unei statui a lui Jean Constantin

Reprezentanţii administraţiei locale din Techirghiol au dezvelit, vineri, o statuie a actorului Jean Constantin, realizată în mozaic, acţiunea marcând debutul Festivalului de Umor "Scena lu’ Tănase", care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni pe scena Teatrului de Vară din localitate.

304 afișări
Imaginea articolului Festivalul de umor "Scena lu’ Tănase”, la Techirghiol. Evenimentul a debutat cu dezvelirea unei statui a lui Jean Constantin

Actorul Jean Constantin (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului localităţii, Adrian Stan, Festivalul de umor "Scena lu' Tănase" este organizat în memoria lui Constantin Tănase, care obişnuia să vină vara la Techirghiol cu trupa de teatru Cărăbuş, şi face parte dintr-un proiect realizat cu fonduri europene, gândit în urmă cu doi ani, când Jean Constantin era în viaţă.

"Acum, după ce a decedat (Jean Constantin -n.r.), ne-am gândit că prin acest portret realizat în tehnica mozaicului, chiar la Teatrul de Vară care îi poartă numele, maestrul va putea fi printre noi", a declarat primarul Adrian Stan.

Edilul oraşului Techirghiol a precizat că Festivalul de umor "Scena lu' Tănase" este primul eveniment inclus în cadrul proiectului "Să redescoperim Techirghiolul", cofinanţat prin Programul Operaţional Regional şi a cărui valoare este de 200.000 de euro.

În cadrul festivalului de umor vor avea loc un concurs de caricaturi, vernisajul unei expoziţii de fotografii despre viaţa şi carierea lui Jean Constantin, precum şi vernisajul unei expoziţii de caricaturi şi spectacole de satiră şi umor care vor culmina cu reprezentanţia actorilor Teatrului de revistă "Constantin Tănase", sâmbătă, de la ora 20.30.

Jean Constantin, care a murit în luna mai a anului trecut, era născut în Techirghiol şi fusese declarat cetăţean de onoare al oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici