Festivalul Enescu, promovat de ICR în şase capitale europene

Institutul Cultural Român (ICR) organizează, în martie, un turneu de promovare a Festivalului "George Enescu" 2009, în şase capitale europene, unde vor avea loc conferinţe de presă şi concerte, întregul program având un buget de 25.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ICR.

160 afișări
Imaginea articolului Festivalul Enescu, promovat de ICR în şase capitale europene

Festivalul Enescu, promovat de ICR în şase capitale europene (Imagine: Mediafax Foto)

Acest turneu european, organizat în premieră în cadrul pregătirilor Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", are ca scop popularizarea evenimentului muzical de la Bucureşti, atât în mass-media, cât şi în cercurile muzicale, academice şi în rândul agenţiilor de impresariat.

Turneul va avea loc în luna martie şi va include oraşele Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Viena şi Berlin. În fiecare dintre oraşele menţionate va avea loc o conferinţă de presă, urmată de prezentarea unui film documentar şi de un recital. Evenimentele se vor bucura de prezenţa directorului festivalului, Ioan Holender.

Printre muzicienii care vor susţine aceste concerte din cadrul turneului de promovare se numără laureaţi ai Concursului Internaţional "George Enescu", precum şi solişti invitaţi anul acesta la festival.

Turneul va debuta pe 9 martie, la Bruxelles, unde soliştii Vlad Stănculeasa (vioară, locul II la Concursul Internaţional "George Enescu" 2007) şi Claudia Bara (pian) vor susţine un recital la Studio 1 du Flagey.

Soliştii Clara Cernat (vioară) şi Thierry Huillet (pian) vor susţine un concert la Paris, pe 10 martie, la Ambasada României (Palatul Béhague). Concertul de la Londra va fi susţinut de violonistul Remus Azoiţei (locul II la Concursul Internaţional "George Enescu" 1999) şi pianistul Eduard Stan, fiind găzduit de Royal Academy of Music.

Pe 20 martie, la Accademia di Romania de la Roma, va avea loc concertul soliştilor Ana Tifu (vioară, locul I la Concursul Internaţional "George Enescu" 2007) şi Giulio Biddau (pian), urmat de recitalul duetului format din Alexandru Tomescu (vioară, locul I la Concursul Internaţional "George Enescu" 1999) şi Horia Mihail (pian), pe 23 martie, la Opera de Stat din Viena.

Turneul internaţional de promovare a Festivalului Enescu se va încheia pe 26 martie, la Ambasada României de la Berlin, cu un concert de vioară susţinut de Luiza Borac, laureată a Concursului Internaţional "George Enescu" 1991.

Citeşte şi:

Festivalul Enescu va avea, în premieră, un turneu european de promovare

Băsescu: Festivalul Enescu, cel mai important eveniment cultural din România

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici