Filmele "Virgin Mountain" şi "Bridgend", marile învingătoare la Festivalul Tribeca 2015 - VIDEO

Coproducţia danezo-islandeză "Virgin Mountain" şi pelicula daneză "Bridgend" au fost marile învingătoare la Festivalul Tribeca 2015, unde cele două lungmetraje au câştigat, joi seară, câte trei trofee.

87 afișări
Imaginea articolului Filmele "Virgin Mountain" şi "Bridgend", marile învingătoare la Festivalul Tribeca 2015 - VIDEO

Filmele "Virgin Mountain" şi "Bridgend", marile învingătoare la Festivalul Tribeca 2015 - VIDEO (Captură video)

Filmul "Virgin Mountain", o coproducţie danezo-islandeză despre un bărbat asocial care se înscrie la un curs de dans, a câştigat mult râvnitul trofeu decernat în cadrul categoriei "cel mai bun lungmetraj narativ", informează contactmusic.com. Acelaşi film s-a impus la categoria "cel mai bun scenariu" din secţiunea dedicată lungmetrajelor narative, prin scenaristul şi regizorul său, Dagur Kari, în timp ce protagonistul peliculei, Gunnar Jonsson, a triumfat la categoria "cel mai bun actor".

Drama daneză "Bridgend" a câştigat celelalte trofee acordate în secţiunea competiţională dedicată lungmetrajelor narative, impunându-se la categoriile "cea mai bună actriţă" (Hannah Murray), "cea mai bună imagine" (Magnus Jonck) şi "cel mai bun montaj" (Oliver Bugge Coutte).

Cel mai bun lungmetraj documentar a revenit filmului "Democrats", regizat de Camilla Nielsson. De asemenea, Nora Ephron Prize, un trofeu atribuit filmelor regizate de femei, a fost câştigat de pelicula "Sworn Virgin", o dramă despre identitatea de gen, regizată de Laura Bispuri.

Tot în secţiunea dedicată documentarelor, o menţiune specială a juriului a fost atribuită filmului "In Transit", de Albert Maysles, Nelson Walker, Lynn True, David Usui şi Ben Wu, iar la categoria "cel mai bun montaj" s-a impus coproducţia britanico-italiană "Palio", regizată de Valerio Bonelli.

Câştigătorii au fost aleşi de un juriu din care au făcut parte actori de seamă, precum Whoopi Goldberg, Steve Buscemi şi Minnie Driver.

Ediţia 2015 a Festivalului Tribeca de la New York se va încheia duminică.

În cadrul festivalului newyorkez au fost proiectate şi două filme româneşti - "Aferim", de Radu Jude, a avut premiera nord-americană în secţiunea "Spotlight", iar documentarul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, a fost proiectat în premieră nord-americană la Festivalul Tribeca, în secţiunea Viewpoints, care, anul acesta, s-a concentrat pe tema identităţii.

Festivalul Internaţional de Film Tribeca a fost înfiinţat de Robert de Niro în 2002, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan, după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, şi pentru a promova oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici