Filmul argentinan "Wild Tales", o comedie neagră nominalizată la Oscar, deschide TIFF 2015 - VIDEO

Filmul argentinian "Wild Tales", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, deschide cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai şi 7 iunie 2015 la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

335 afișări
Imaginea articolului Filmul argentinan "Wild Tales", o comedie neagră nominalizată la Oscar, deschide TIFF 2015 - VIDEO

Cluj: Filmul argentinan "Wild Tales", o comedie neagră nominalizată la Oscar, deschide TIFF 2015 - VIDEO (Imagine: captură video)

Potrivit unui comunicat al organizatorilor TIFF transmis, miercuri, filmul va fi inclus în cadrul secţiunii Focus Argentina, care va cuprinde cele mai bune producţii argentiniene din ultimii doi ani şi va aduce la Cluj o importantă delegaţie de regizori, actori şi producători.

Organizatorii TIFF au subliniat că filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar şi "a făcut senzaţie la Cannes 2014, unde a rulat în competiţie şi a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă, în România urmând să fie distribuit de Transilvania Film, în luna iunie”.

"Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce şi incredibil de amuzantă. Regizorul şi scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci şase lipite sub un singur titlu şi trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele", scria revista americană Rolling Stone despre "Wild Tales".

Proiecţia filmului "Wild Tales/ Relatos Salvajes" va avea loc în 29 mai, de la ora 20.45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Selecţia din cadrul Focus Argentina este realizată în colaborare cu Violeta Bava, directorul artistic al Buenos Aires International Film Festival (BAFICI), cel mai important festival de film din America de Sud, cu care TIFF a încheiat un parteneriat, astfel încât filmul câştigător al fiecărei competiţii naţionale să fie proiectat în festivalul-partener.

Profesor la Centro de Investigación Cinematográfica din Buenos Aires şi co-director al BAL, cea mai mare piaţă de coproducţii din America Latină, Violeta Bava va face parte din juriul competiţiei TIFF 2015. Programul realizat cu sprijinul INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) va fi completat de concerte ale unor trupe din Argentina.

Printre titlurile confirmate în cadrul secţiunii Focus Argentina se află "Dos Disparos/ Two Shots Fired", în regia lui Martin Rejtman, scriitor şi cineast apreciat, unul dintre iniţiatorii noului cinema argentinian, "El cinco", al doilea lungmetraj al regizorului multi-premiat pentru "Gigante" (2009), Adrián Biniez, şi "Historia del miedo/ History of Fear", în regia lui Benjamin Naishtat, care a concurat anul trecut pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achiziţionate începând din 25 februarie, de pe www.biletmaster.ro. Preţul unui bilet este 30 de lei.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2015) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici