Filmul "Box", de Florin Şerban, are premiera vineri în cinematografele româneşti - VIDEO

Lungmetrajul "Box", de Florin Şerban, cu actorii Hilda Peter şi Sorin Leoveanu şi fostul campion mondial la box Marian Simion, are premiera vineri în cinematografele din România.

1447 afișări
Imaginea articolului Filmul "Box", de Florin Şerban, are premiera vineri în cinematografele româneşti - VIDEO

Filmul "Box", de Florin Şerban, are premiera vineri în cinematografele româneşti

"«Box» este un film pentru femei. Cred că spectatorul are nevoie de o anume sensibilitate pentru a pătrunde povestea, iar astfel de sensibilitate o au în special femeile", spune Florin Şerban, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Rafael are 19 ani şi vrea să devină un mare pugilist. Cristina este o femeie măritată de 34 de ani, actriţă la un teatru de provincie. Doi oameni care nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată. "E un film despre doi oameni care au disperată nevoie unul de altul, iar atracţia fizică e doar unul din motive", spune Florin Şerban.

Filmat în Sibiu, Sfântu Gheorghe şi Bucureşti, "Box" aduce laolaltă actori de teatru şi neprofesionişti. Cristina este jucată de Hilda Peter, câştigătoare a premiului pentru interpretare UNITER în 2005 şi a premiului Mari Jaszai în 2011, iar Sorin Leoveanu este actor de teatru, câştigător al premiului pentru interpretare UNITER (Uniunea Teatrală din România) în 2007, 2009 şi 2012.

De cealaltă parte, Rafael este interpretat de Rafael Florea, tânăr pugilist aflat la primul său rol într-un film. Rafael a fost descoperit întâmplător într-o sală de box şi apoi a urmat, timp de un an, cursurile şcolii de actorie înfiinţată de regizorul Florin Şerban. Alături de el joacă fostul campion mondial la box Marian Simion şi numeroşi foşti şi actuali campioni europeni, balcanici şi naţionali la box.

 

Filmul "Box", recompensat cu premiul FIPRESCI la Festivalul de la Karlovy Vary 2015, va putea fi văzut în cinematografe din Bucureşti, Arad, Alba-Iulia, Bârlad, Braşov, Brăila, Buzău, Botoşani, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iaşi, Piatra-Neamţ, Târgu-Mureş, Târgu-Jiu, Satu Mare.

"Box" este distribuit în România de Earlybird şi este o coproducţie Fantascope, Augenschein Film Producţion, MPM Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages.

Debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, "Eu când vreau să fluier, fluier", a câştigat la Festivalul de Film de la Berlin 2010 două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici