Filmul "Hotel Dallas", de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, selectat la Berlinale 2016

Documentarul de ficţiune "Hotel Dallas", de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, a fost selectat în sub-secţiunea Panorama Dokumente a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin 2016, care se va desfăşura în perioada 11 - 21 februarie.

527 afișări
Imaginea articolului Filmul "Hotel Dallas", de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, selectat la Berlinale 2016

Filmul "Hotel Dallas", de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, selectat la Berlinale 2016

Filmul, o coproducţie România - SUA, va avea premiera mondială la Berlin şi reprezintă primul lungmetraj realizat de cei doi.

"Hotel Dallas" spune povestea României anilor '80, când singurul show de televiziune american difuzat la TV era serialul "Dallas", ce oferea o viziune asupra bogăţiei şi strălucirii capitaliştilor bogaţi, informează site-ul ungur-huang.com.

Printre fanii serialului se numără Ilie şi fiica sa Livia. El este un infractor mărunt, aspirant la statutul de capitalist, iar ea, la actorul Patrick Duffy, care juca unul dintre rolurile principale. După căderea comunismului, Ilie construieşte hotelul Dallas, o copie în mărime naturală a vilei din serial, iar Livia emigrează în America.

Ea devine regizoare şi realizează un serial în care Duffy moare şi se trezeşte în hotelul Dallas. Viaţa şi arta se întrepătrund, în vreme ce Livia îl duce pe eroul său într-o călătorie care balansează între fantezie şi amintire, în căutarea unui loc pe care să-l numească "acasă".

În aceeaşi secţiune a mai fost inclus, până în prezent, filmul "Don't Blink - Robert Frank" (SUA - Franţa), de Laura Israel, care va avea premiera internaţională în cadrul festivalului.

În secţiunea Panorama au fost incluse pelicule din ţări precum Franţa, Cehia, Marea Britanie, Germania, Maroc şi, pentru prima dată în festival, aici va participa şi o producţie din Ghana.

Filmul "Hail, Caesar!", regizat de fraţii Joel şi Ethan Coen, va fi proiectat în deschiderea Berlinalei 2016, în afara competiţiei.

Soţii Ungur şi Huang formează un duo artistic stabilit la New York. Cei doi lucrează, de regulă, în domeniul producţiei video, dar şi în sculptură şi realizează instalaţii. Livia Ungur s-a născut în România comunistă şi a ajuns în America pentru a studia arta, în timp ce Sherng-Lee Huang a crescut în statul american Tennessee. Huang a regizat documentare şi videoclipuri.

Cu scurtmetrajul "Prodigal", cei doi au primit premiul juriului la Montreal Underground Film Festival 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici