Filmul "La Conac", de Cristi Puiu, selectat în programul Paris Project

Viitorul film al lui Cristi Puiu, "La Conac", a fost selectat în programul Paris Project, care se desfăşoară între 30 iunie şi 3 iulie.

605 afișări
Imaginea articolului Filmul "La Conac", de Cristi Puiu, selectat în programul Paris Project

Cristi Puiu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Directorul Paris Project, Vanja Kaludjercic, a menţionat că organizatorii au primit 400 de proiecte anul acesta, cu 30% mai multe decât la ediţia anterioară, informează screendaily.com.

Paris Project, care este un forum de coproducţii, se desfăşoară în cadrul festivalului Paris Cinema şi are drept scop crearea de legături între cineaşti din întreaga lume şi producători şi distribuitori francezi.

Printre numele importante care participă în program se numără Terence Davies, cu "A Quiet Passion", ce o prezintă pe Cynthia Nixon în rolul poetei Emily Dickinson, şi "La conac" de Cristi Puiu, inspirată de "Povestire despre Antichrist", de Vladimir Soloviov, scrie screendaily.com.

Proiectul "La Conac" a primit o finanţare de 910.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cristi Puiu a debutat în lungmetraj în 2001, cu filmul "Marfa şi banii", care i-a avut în distribuţie pe Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur. A câştigat Ursul de Aur pentru scurtmetraj cu "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea", în 2004, iar al doilea lungmetraj al său, "Moartea domnului Lăzărescu", a primul premiul Un Certain Regard, la Cannes, în 2005. În 2010, cel de-al treilea lungmetraj pe care îl semnează, "Aurora", a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici