Filmul "Poils", regizat de Delphine Hermans, a câştigat trofeul Anim'est 2014

Scurtmetrajul "Păr/ Poils" (Belgia, 2013), regizat de Delphine Hermans, a câştigat marele trofeu al Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, a cărui a noua ediţie s-a desfăşurat în perioada 3-12 octombrie, în Bucureşti.

87 afișări
Imaginea articolului Filmul "Poils", regizat de Delphine Hermans, a câştigat trofeul Anim'est 2014

Filmul "Poils", regizat de Delphine Hermans, a câştigat trofeul Anim'est 2014

Cea de-a noua ediţie a festivalului de film de animaţie Anim'est ajunge la final şi şi-a ales câştigătorii. Aceştia au fost anunţaţi la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti.

La această ediţie Anim'est au fost prezentate filme de animaţie din peste 60 de ţări, dintre care au fost aleşi câştigătorii.

Înainte de prezentarea filmelor câştigătoare, au fost proiectate câteva imagini de la ediţia de anul acesta a festivalului Anim'est, precum şi de la cele două workshop-uri desfăşurate în timpul evenimentului.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj pentru copii a fost câştigat de "SuperBot - sub lupă totul e mai mare" (Argentina, 2013), regizat de Pablo Alberto Díaz şi Gervasio Rodriguez Traverso.

De asemenea, a fost acordat premiul publicului, pentru animaţia "Oh My Dog!" (Belgia, 2013), regizată de Chloé Alliez.

Totodată, cel mai bun clip publicitar a fost desemnat "Rugby Bugs FMX" (Germania, 2013), regizat de Matthias Bäuerle, Fabian Fricke, Emanuel Fuchs, Martin Lapp şi Carl Schröter, iar cel mai bun videoclip a fost ales "«Tharsis Sleeps» Throne" (Marea Britanie, 2014), regizat de Nicos Livesey şi Tom Bunker.

La această ediţie Anim'est, cel mai bun film românesc a fost ales "Pui de somn/ Baby Nap" (România, 2014), regizat de Paul Mureşan.

La gala de la Cinema Elvira Popescu a fost anunţat şi premiul pentru cel mai bun film din secţiunea Balkanimation, care a fost câştigat de "O zi obişnuită/ Običan dan" (Serbia, 2013), regizat de Vuk Palibrk.

De asemenea, a fost acordată o menţiune pentru film studenţesc, care a revenit filmului "Un bărbat incredibil de elastic/ Nieprawdopodobnie elastyczny człowiek" (Polonia, 2013), regizat de Karolina Specht, iar premiul pentru cel mai bun film studenţesc a fost câştigat de "Oameni mici cu pălărie/ Small People with Hats" (Marea Britanie, 2014), regizat de Sarina Nihei.

Premiul pentru cel mai bun lungmetraj a fost acordat filmului "Băiatul şi lumea/ O Menino et o Mundo" (Brazilia, 2013), regizat de Alê Abreu, iar o menţiune pentru scurtmetraj a fost câştigată de "Prima toamnă/ Premier automne" (Franţa, 2013), regizat de Carlos De Carvalho şi Aude Danset, în timp ce premiul pentru cel mai bun scurtmetraj a fost câştigat de "Copilul vădit/ The Obvious Child" (Marea Britanie, 2013), regizat de Stephen Irwin.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România, al Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici