Filmul "Sleuth", în regia lui Kenneth Branagh - proiectat la Anonimul

Filmul "Sleuth", în regia lui Kenneth Branagh, a fost proiectat, marţi seară, la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul (10 - 16 august), în programul paralel "Actori deveniţi regizori şi producători".

52 afișări
Imaginea articolului Filmul "Sleuth", în regia lui Kenneth Branagh - proiectat la Anonimul

Filmul "Sleuth", în regia lui Kenneth Branagh - proiectat la Anonimul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La proiecţia din camping a fost prezent şi unul dintre producătorii peliculei, Simon Moseley. "Nu toţi ştiu că, iniţial, Jude Law a avut ideea acestui film", a spus acesta. De altfel, Jude Law mai este "prezent" la Anonimul, în acelaşi program, cu pelicula "Tube Tales", regizată împreună cu Bob Hoskins şi Ewan McGregor.

"Lumea, probabil, se întreabă de ce vrea un actor să devină regizor", a spus Simon Moseley publicului de la Anonimul. "Jude Law voia să facă lucruri care îl provocau. Pentru «Tube Tales» nu a luat bani", a mai povestit producătorul.

Acesta a spus că tot Jude Law a fost şi în spatele recrutării lui Harold Pinter, care a scris scenariul, după piesa lui Anthony Shaffer.

La rândul lui, Harold Pinter a cerut ca regizorul filmului să fie Kenneth Branagh.

Distribuţia filmului "Sleuth" este una impresionantă, incluzându-l pe Michael Caine ("un actor atât de mare, încât numele său este pus pe afiş, de obicei, deasupra titlului filmului", după cum a spus Simon Moseley), alături de Jude Law.

Moseley a mai spus că, în cazul unor asemenea proiecte, de "reconversie profesională", vinovaţii sunt tot producătorii. "În asemenea cazuri, producătorii sunt cei mai scrântiţi", a mărturisit Moseley, care produce filmul alături de Jude Law, Simon Halfon, Tom Sternberg, Marion Pilowsky şi Kenneth Branagh.

"Sleuth" spune povestea unui bogat scriitor de romane poliţiste, Andrew Wyke (Michael Caine). Aflând că Milo, un actor aspirant falit (Jude Law), are o aventură cu soţia sa, acesta îi propune tânărului o afacere: să fure nişte bijuterii valoroase din casa lui, astfel încât ambii să fie câştigaţi - Wyke ar încasa banii de la asigurări, iar Milo ar vinde bijuteriile şi astfel ar avea resursele necesare pentru a o întreţine pe pretenţioasa lui amantă.

Conacul romancierului devine astfel locul unui joc de-a şoarecele cu pisica. Unul dintre cei mai importanţi interpreţi shakespearieni, Kenneth Branagh a dat, ca regizor, un aer teatral filmului, de la tensiunea dialogului personajelor până la decoruri.

Proiecţia filmului "Sleuth" a venit după concertul "Songs for Andy Warhol's Screen Tests", susţinut de Lucian Ban, Silent Strike, Sorin Romanescu şi Dan Băsu (efecte video), pe fundalul unor montaje realizate după filmuleţele celebrului artist, care au în prim plan vedete ale anilor '60 precum Bob Dylan şi Lou Reed.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici