Firea reclamă la CNA emisiunea "Naşul" în care Boureanu şi Moraru i-au lezat imaginea şi onoarea

Gabriela Vrânceanu Firea a sesizat CNA cu privire la emisiunea "Naşul" difuzată pe 1 iunie de postul B1 TV, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi moderatorul Radu Moraru i-au lezat "imaginea şi onoarea" şi au folosit cuvinte "jignitoare şi injurioase" la adresa sa şi a trustului Intact.

44 afișări
Imaginea articolului Firea reclamă la CNA emisiunea "Naşul" în care Boureanu şi Moraru i-au lezat imaginea şi onoarea

Firea reclamă la CNA emisiunea "Naşul" în care Boureanu şi Moraru i-au lezat imaginea şi onoarea (Imagine: Antena3)

Potrivit unei sesizări trimise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de Gabriela Vrânceanu Firea, realizatoarea emisiunii "Ştirea Zilei" de la Antena 3, Ligia Enache, producătorul general al emisiunii, Radu Preda, consultantul editorial al programului, Bianca Gruiţă, editor coordonator, şi Alina Ban, PR Manager, în emisiunea "Naşul" difuzată pe 1 iunie pe postul B1 TV, moderatorul Radu Moraru şi deputatul PDL Cristian Boureanu "au făcut aprecieri de natură să lezeze imaginea şi onoarea", în special, a realizatoarei TV de la Antena 3 Gabriela Vrânceanu Firea şi, în general, a trustului de presă Intact Media Group.

Totodată, potrivit sesizării, s-au folosit "cuvinte jignitoare şi injurioase" şi nu a fost luat în considerare punctul de vedere al Gabrielei Vrânceanu Firea, care nici nu a fost invitată în emisiunea "Naşul" pentru a-şi exprima opinia în legătură cu incidentul de la emisiunea "Ştirea Zilei" din seara precedentă, care a fost discutat la B1 TV.

"În plus, nici nu i-a fost citit mesajul scurt scris trimis de aceasta moderatorului, Radu Moraru, pe telefonul personal. În concluzie, domnul Moraru a dat dovadă de părtinire, lipsă de obiectivitate, refuzul de a asculta şi cealaltă parte implicată într-un incident, degenerarea limbajului folosit, lipsă de imparţialitate. Mai mult, după mesajele transmise de către doamna Firea către domnul Moraru, acesta a confirmat pe post, în direct, că a primit mesajele, dar nu a dorit să le citească conţinutul, nici măcar atunci când doamna Firea a subliniat că revista Felicia, pe care o conduce, nu a făcut niciun contract cu Nuclearelectrica sau altă companie de stat, aşa cum afirma domnul Radu Moraru, dorind să acrediteze ideea că nu numai politicienii fac afaceri cu statul, ci şi presa. Lucru total neadevărat în cazul revistei Felicia", se mai spune în sesizarea remisă CNA.

Potrivit sesizării, în respectiva emisiune, moderatorul Radu Moraru a făcut afirmaţii, precum: "dejecţii care curg secundă de secundă la trustul Intact", "Ce face Antena 3 este terorism de presă, instigare la violenţă", "Şleahta de la Intact Media Group", "Papagalii de pe sârmă de la Intact", "Hai Sictir, pe bune!" (referitor la emisiunea "Ştirea Zilei" şi la comunicatul remis de trustul Intact, după emisiunea în care Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici), "canale care dejectează ură, minciuni, intimidări, jeg".

Totodată, conform sesizării, în emisiunea "Naşul" s-a spus că "Felicia face afaceri cu banii statului. A luat un milion de euro de la Nuclearelectrica!", în timp ce Radu Moraru a spus despre Gabriela Vrânceanu Firea că este "toantă".

În sesizare se mai spune că, la rândul său, Cristian Boureanu a făcut în emisiunea de la postul B1 TV afirmaţii precum: "Puteam să o întreb (pe Gabriela Vrânceanu Firea) dacă a băut, dacă s-a drogat", fără ca moderatorul să reacţioneze. Boureanu a mai spus că "întrebarea cu amantul mi-a venit aşa, din ce am citit prin presă, în 15 ani". Această afirmaţie arată, potrivit sesizării remise CNA, "premeditarea faptelor". "Din nou, moderatorul nu a intervenit. Nu au existat probe, dovezi, mărturii care să ateste că doamna Firea ar fi fost suspectată a avea o relaţie extraconjugală, nici cât a fost căsătorită, 17 ani, cu regretatul ei soţ, Răsvan Firea, şi nici în prezent", se mai arată în sesizarea transmisă CNA.

CNA va analiza în şedinţa de joi sesizarea cu privire la emisiunea "Naşul" din 1 iunie.

Sesizarea primită de CNA vine după ce membrii Consiliului au amendat, pe 3 iunie, postul Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru "Ştirea Zilei" difuzată pe 31 mai, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc. Membrii Consiliului au considerat atunci că moderatoarea "a pierdut controlul emisiunii".

Emisiunea "Ştirea Zilei" din 31 mai i-a avut ca invitaţi, printre alţii, pe Cristian Boureanu (PDL), Ludovic Orban (PNL) şi Liviu Dragnea (PSD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici