Florin Piersic Jr. a finalizat proiectul colectiv "Bani"

Florin Piersic Jr a finalizat, în această săptămână, proiectul independent "Bani", un lungmetraj alcătuit din 12 scurtmetraje, realizate de tineri interesaţi să facă film, producţiile putând fi accesate online, în mod gratuit.

9 afișări
Imaginea articolului Florin Piersic Jr. a finalizat proiectul colectiv "Bani"

Florin Piersic Jr. a finalizat proiectul colectiv "Bani" (Sursa: Mediafax Foto)

"Filmul trebuie perceput ca o atitudine independentă. Nu mai pot fi obiectiv pentru că sunt implicat. Proiectul «Bani» vrea să deschidă un drum celor interesaţi să exploreze zona digitală, fie ei oameni cu studii de specialitate sau simpli aspiranţi cu imaginaţie", a declarat pentru MEDIAFAX Florin Piersic Jr.

Regizorul a selectat 14 scurtmetraje, din 38 de filmuleţe primite. În final "Bani" are 12 scurtmetraje, din cauză că doi regizori şi-au retras filmele din motive personale.

Scurtmetrajele selectate sunt: "Dubla personalitate" de Andrei Gheorghe, "Guru kiddo" de George Dorobanţu, "Lost_in.ro" de Smaranda Şchiopu, "De unică folosinţă" de Alexandru Gherman, "Naşterea unei capodopere" de Emanuel Pârvu, "Inoxidabil" de Sorina Neaga, "Trupuri. Repaus şi mişcare" de Irina Dancus, "Vineri după-masă" de Noemi Dumitrescu, "Leacuri" de Alexandra Ioniţă, "Home delivery" de Octavian Strunilă, "Pickpocket" de Florin Piersic Jr. şi "Viaţa în culori" de M. A. Christi.

Filmele au între 7 şi 10 minute şi sunt realizate cu buget redus, fiind filmate digital.

Iniţial, proiectul independent trebuia să fie difuzat la TVR 1, însă organizatorii au ales să-l posteze online, gratuit, pe site-ul www.vedeta.ro

După alte două producţii independente, "Eminescu versus Eminem" şi "Fix Alert", Florin Piersic Jr. a lansat proiectul "Bani", un lungmetraj format din mai multe poveşti pe aceeaşi temă, în tradiţia celebrului "Coffee and Cigarettes", al lui Jim Jarmusch. Iniţiativa a fost făcută publică de Florin Piersic Jr. la începutul lui septembrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici