Florin Şerban - premiul pentru cel mai bun regizor la gala Gopo 2011

Florin Şerban a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", la cea de-a cincea ediţie a galei Gopo, care a avut loc luni seară, la Crystal Palace Ballrooms din Bucureşti.

112 afișări
Imaginea articolului Florin Şerban - premiul pentru cel mai bun regizor la gala Gopo 2011

Florin Şerban - premiul pentru cel mai bun regizor la gala Gopo 2011 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Acesta este primul premiu Gopo, la prima nominalizare, din cariera lui Florin Şerban.

Născut în Reşiţa în 1975, Florin Şerban a studiat filosofia la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, apoi a urmat cursurile masterului de Filozofia Culturii şi Hermeneutică la aceeaşi universitate. După terminarea studiilor de filozofie, a fost admis la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Regie film. În timpul studiilor a lucrat ca producător şi regizor la ProTV Bucureşti, a scris şi regizat câteva scurtmetraje şi a jucat în altele. După finalizarea studiilor de regie a obţinut o bursă de la facultatea de film a Universităţii Columbia din New York şi s-a înscris la masteratul în regie de film al acestei facultăţi.

După aproape cinci ani a absolvit Columbia University şi s-a întors în România unde a regizat primul său film de lungmetraj "Eu când vreau să fluier, fluier". Filmul a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2010, unde a obţinut Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului şi Premiul "Alfred Bauer" pentru inovaţie în domeniul cinematografiei.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Peter Călin Netzer - "Medalia de onoare", Marian Crişan - "Morgen", Radu Muntean - "Marţi, după Crăciun" şi Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf - "Felicia, înainte de toate".

Anul trecut, premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Corneliu Porumboiu, pentru lungmetrajul "Poliţist, adjectiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici