Fraudele pe Internet au atins cifre record în Statele Unite

Sumele deturnate în urma fraudelor pe Internet au atins un nivel record în 2007, cu toate că numărul americanilor care au căzut victime acestora s-a diminuat, se arată în raportul anual al FBI prezentat joi.

8 afișări
Imaginea articolului Fraudele pe Internet au atins cifre record în Statele Unite

Fraudele pe Internet au atins cifre record în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de poliţia federală, 239 de milioane de dolari (152 milioane euro) au fost deturnaţi anul trecut în SUA şi peste 207.000 de plângeri au fost înregistrate, faţă de 231.000 în 2006.

În pofida scăderii numărului de infracţiuni, în 2007 au fost deturnate fonduri în valoare totală de 239 milioane de dolari, în creştere faţă de 198 de milioane de dolari în 2006.

"Au apărut din ce în ce mai multe procedee care garantează câştiguri substanţiale, îmbogăţire peste noapte sau posibilitatea de a lucra de acasă, dar care implică pierderile cele mai importante" a avertizat John Hambrick, din cadrul FBI.

"Sunt optimist, pentru că oamenii încep să se obişnuiască cu acest gen de înşelătorii, iar noi vom continua să îi informăm în legătură cu pericolele de fraudare pe Internet", a adăugat acesta.

Pricipala modalitate de abordare a victimelor este cea de trimitere a mesajelor electronice de tip "spam", se arată în raportul FBI. "Un infractor cibernetic vizează răspunsuri pentru mai puţin de un procent din totalul de mesaje pe care le trimite, dar chiar şi aşa poate câştiga rapid bani", a subliniat John Hambrick.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici