Gala Globurilor de Aur 2015 va avea loc pe 11 ianuarie

Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015, a anunţat marţi Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organizaţia care decernează aceste trofee.

136 afișări
Imaginea articolului Gala Globurilor de Aur 2015 va avea loc pe 11 ianuarie

Gala Golden Globes Awards 2015 va avea loc pe 11 ianuarie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Reprezentanţii HFPA vor anunţa nominalizările pe 11 decembrie, cu exact o lună înainte de ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, de pe 11 ianuarie 2015, informează screendaily.com.

Termenul limită pentru înscrierea producţiilor de cinema şi televiziune propuse spre nominalizare la Globurile de Aur 2015 este 31 octombrie. Cabinetul Ernst & Young va expedia către membrii HFPA buletinele cu producţiile şi artiştii nominalizaţi până pe 26 noiembrie, iar aceştia trebuie să îşi expedieze voturile până pe 8 decembrie.

Producţiile propuse spre nominalizare trebuie să aibă premiera până pe 3 decembrie.

După anunţarea nominalizărilor, buletinele de vot pentru desemnarea câştigătorilor vor fi expediate membrilor HFPA până pe 22 decembrie, iar aceştia vor trebui să îşi expedieze voturile până pe 7 ianuarie 2015.

Gala Golden Globes Awards din 2014, produsă de Dick Clark Productions în colaborare cu HFPA, a avut cea mai mare audienţă din ultimii 10 ani.

Globurile de Aur 2015 vor fi înmânate cu doar câteva zile înainte de anunţarea nominalizărilor la premiile Oscar, pe 15 ianuarie 2015. Gala de decernare a premiilor Oscar, evenimentul care încheie sezonul premiilor de la Hollywood, va avea loc pe 22 februarie.

Gala Globurile de Aur, deşi rămâne unul dintre evenimentele de marcă, fiind foarte apreciată de staruri, este criticată de o parte a industriei cinematografice, care pune sub semnul întrebării reprezentativitatea unora dintre cei 90 de membri cu drept de vot care decid câştigătorii Globurilor - unii dintre ei nici nu mai sunt jurnalişti activi -, în comparaţie cu cei 5.800 de membri cu drept de vot din Academia de film americană, organizaţia care decernează Oscarurile.

În 2013, atât organizatorii Globurilor de Aur, cât şi organizatorii galei Oscarurilor au premiat la categoria cea mai importantă - cel mai bun film al anului - pelicula "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici