Gala premiilor Muzeului Naţional al Literaturii Române va avea loc marţi

Gala premiilor Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) va avea loc marţi, de la ora 18.00, în Rotonda MNLR din Bucureşti.

84 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor Muzeului Naţional al Literaturii Române va avea loc marţi

Gala premiilor Muzeului Naţional al Literaturii Române va avea loc marţi (Imagine: Cosmin Andrei / Mediafax Foto)

Aşezată pe temelia fostului premiu Perpessicius, gala va încerca să dea o notă cât mai înaltă străduinţelor Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) de împrospătare a imaginii sale publicei, informează instituţia.

Un juriu alcătuit din Eugen Simion (preşedinte), Paul Cornea, Nicolae Mecu, Ioan Simuţ, Lucian Chişu, cărora li se adaugă, în calitate de consultant pentru decernarea premiului Petru Creţia (filologie clasică), Liviu Franga, a selectat în vederea premierii ceea ce a considerat a fi cele mai importante apariţii editoriale din acest an.

Alte premii vor fi acordate unor instituţii şi personalităţi culturale fără de care 2013 ar fi fost un an mai fad şi mai lipsit de inspiraţie. Aşadar, vor fi înmânate următoarele premiul Perpessicius pentru ediţii critice, premiul Şerban Cioculescu pentru memorialistică şi istorie literară şi premiul Petru Creţia pentru filologie clasică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici