Gerard Depardieu este acuzat de agresiune sexuală de către 13 femei

  • Anchetă şocantă publicată de site-ul de investigaţii Mediapart.
  • Abuzurile au fost comise între 2004 şi 2022.
  • Actorul în vârstă de 73 de ani respinge toate acuzaţiile, dar a fost deja inculpat o dată pentru aceeaşi infracţiune.
788 afișări
Imaginea articolului Gerard Depardieu este acuzat de agresiune sexuală de către 13  femei

Gerard Depardieu este acuzat de agresiune sexuală de către 13 femei

Ştirea face titluri uriaşe în ziarele franceze, iar primul care a relatat-o ​​a fost Le Figaro. Actorul Gerard Depardieu (73 de ani) este acuzat de 13 femei de violenţă sexuală. Acest lucru a fost dezvăluit aseară de site-ul de investigaţii Mediapart.

Acuzaţiile îngrozitoare vin în plus faţă de acuzarea actorului pentru viol, în urma unei plângeri depuse de Charlotte Arnould. Actriţa tocmai şi-a spus povestea în faţa justiţiei, susţinând că a fost abuzată de două ori, în august 2018.

Curg acuzele

Potrivit Mediapart, alte trei victime au depus mărturie în instanţă că au fost supuse hărţuirii sexuale, dar nu au depus plângere. O altă tânără de 24 de ani a spus că a fost atacată de actor în timpul unor filmări. În depoziţia sa, a explicat: „A devenit agresiv, a încercat să-mi scoată chiloţii. Mi-am dat seama că nu îşi interpreta personajul. Dacă nu l-aş fi oprit, ar fi funcţionat”.

Le Figaro scrie: „Potrivit presei online, violenţa a avut loc pe platourile de filmare a 11 filme şi în locaţii în aer liber. Trei dintre aceste femei au depus mărturie în instanţă fără a depune acuzaţii.

Actriţa Sarah Brooks merge şi mai departe, acuzând actorul de o tentativă de contact care ar fi stârnit chiar râsete asezonate cu jenă din partea echipei de filmare. Ancheta mai sugerează că regizorul Fabien Onteniente ar fi raportat directorului său de casting comportamentul nepotrivit al lui Gérard Depardieu în 2007.

La rândul său, actorul, care a revenit recent pe marele ecran în rolul Maigret creat de Simenon, a răspuns Mediapart prin vocea avocaţilor săi: „Neagă formal toate acuzaţiile şi se bazează pe avocaţi pentru eventualele procese de defăimare”.

Cine este Depardieu?

Monument al cinematografiei franceze, Depardieu a lucrat cu cei mai mari regizori din lume.

În ultimii ani se dedicase şi unor activităţi paralele, precum crama sa sau unele investiţii în domeniul gastronomiei, dar a apărut şi în filme minore şi în serialul francez Netflix Marseille.

De zeci de ani însă, figura sa a atras destul de multe controverse, din cauza declaraţiilor controversate, acuzaţiilor de evaziune fiscală, altor probleme cu justiţia (cum ar fi bătaia unui motociclist sau conducerea sub influenţa alcoolului) şi, de asemenea, o apropiere ambiguă în ultimii ani de Vladimir Putin, care i-a acordat cetăţenia rusă în 2013.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici