Gigi Căciuleanu şi "OuiBaDa", din nou la Teatrul de Comedie

Spectacolul de teatru coregrafic "OuiBaDa", un concept al cunoscutului coregraf Gigi Căciuleanu, va fi prezentat, în 24 februarie, pe scena Teatrului de Comedie.

6 afișări
Imaginea articolului Gigi Căciuleanu şi "OuiBaDa", din nou la Teatrul de Comedie

Gigi Căciuleanu şi "OuiBaDa", din nou la Teatrul de Comedie

"OuiBaDa" este un spectacol care promovează un stil de dans de provenienţă naţională, ne-occidentală.

Alături de Gigi Căciuleanu vor dansa Cristina Babalac, Paul Cimpoieru, Ana Pepine, Rasmina Luisa Calbajos şi alţi dansatori.

"OuiBaDa" este un spectacol în stilul teatrului coregrafic propriu lui Gigi Căciuleanu, care a mai creat spectacole ca "Mozartissimo", "Piazza Italia", "Adieu Odéssa" şi "Valparaiso Vals".

"Ceea ce mi-am propus prin acest spectacol a fost să creez şi să prezint în ţară şi peste hotare un spectacol care să afirme existenţa unei şcoli româneşti de dans contemporan", spune Gigi Căciuleanu, prim dansator şi profesor de dans contemporan de notorietate mondială, fondatorul companiei de dans care îi poartă numele.

"OuiBaDa", o producţie a Fundaţiei Art Production împreună cu Teatrul de Comedie, a avut premiera pe 14 septembrie 2007, în cadrul Festivalului "George Enescu".

Absolvent al şcolii de coregrafie din Bucureşti, Gigi Căciuleanu a studiat baletul academic, dar încă din şcoală descoperă dansul lui Miriam Răducanu. Ajunge foarte repede solist al Operei din Bucureşti, unde interpretează roluri de balet clasic, dar practică în acelaşi timp dansul profund modern al lui Miriam Răducanu. Se stabileşte în Franţa, unde cunoaşte consacrarea internaţională, ocupând poziţii de top în companii renumite de teatru şi coregrafie. Două ţări, Franţa şi Chile, i-au încredinţat trupele lor naţionale de dans contemporan. În 1994 este decorat de statul francez cu titlul de Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres, iar în 2002 primeşte medalia "Steaua României" în grad de Cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici