Google a achiziţionat ghidurile gastronomice Zagat

Grupul de internet american Google a anunţat, joi, că a cumpărat ghidurile gastronomice Zagat, fără să precizeze valoarea achiziţiei.

182 afișări
Imaginea articolului Google a achiziţionat ghidurile gastronomice Zagat

Google a achiziţionat ghidurile gastronomice Zagat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zagat va fi un pilon al propunerilor noastre locale, bucurând oamenii cu oferta sa impresionantă de critici, evaluări şi informaţii, care le permite acestora să găsească peste tot experienţe extraordinare (şi comune) la colţul străzii sau în lume", a scris, pe blogul companiei, Marissa Mayer, responsabilă a departamentului de hărţi şi servicii de localizare.

Pe pagina principală a site-ului Zagat.com, tranzacţia a fost anunţată sub forma specifică a unei recenzii de restaurant, Google primind nota maximă pentru că este "local", "social", "mobil" şi "util".

"Combinând conţinuturile, resursele şi platformele, acest duo dinamic (Google şi Zagat) prevede optimizarea mărcii Zagaz, oferind consumatorilor noi modalităţi de a-şi exprima opiniile şi de a lua decizii pe baza informaţiilor", au precizat reprezentanţii Zagat.

Fondate în 1979, de Tina şi Nina Zagat, ghidurile Zagat, cu sediul la New York, sunt prezente în circa 100 de ţări din întreaga lume şi au circa 100 de angajaţi cu program normal. Ghidurile gastronomice se bazează pe opiniile furnizate de peste 350.000 de persoane din întreaga lume, mai curând consumatori decât profesionişti.

Zagat a anunţat, în 2008, că îşi caută cumpărător, iar presa estima că fondatorii ar putea primi circa 200 de milioane de dolari în urma acestei tranzacţii.

În afară de recomandări de restaurante, Zagat furnizează, printre altele, şi informaţii despre hoteluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici