Google a lansat o bibliotecă digitală în SUA

Grupul Google a anunţat, luni, lansarea unei biblioteci digitale în Statele Unite ale Americii, platforma având peste trei milioane de titluri în format electronic.

81 afișări
Imaginea articolului Google a lansat o bibliotecă digitală în SUA

Google a lansat o bibliotecă digitală în SUA

Accesibile la adresa books.google.com, aceste cărţi pot fi descărcate pe orice computer conectat la internet sau, prin intermediul unor aplicaţii speciale, pe telefoane de ultimă generaţie precum cele care utilizează sistemul de operare Google Android sau cele produse de Apple.

Mai multe dispozitive electronice de tip reader, precum cele făcute de Sony, vor putea accesa platforma, cu excepţia tabletei Kindle, produsă de Amazon.

"Noi credem că aceasta va fi cea mai mare bibliotecă digitală din lume. Cele peste trei milioane de cărţi vor fi gratuite", a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Biblioteca Google a fost lansată în parteneriat cu mai mulţi editori, chiar dacă justiţia americană nu s-a pronunţat asupra litigiului dintre compania americană de internet şi o parte dintre editurile care fac parte din Asociaţia Editorilor Americani.

Biblioteca Google se va extinde la nivel internaţional anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici