GOOGLE ar putea fi amendată de UE pentru că nu a răspuns problemelor legate de protejarea datelor

GOOGLE riscă noi investigaţii şi "o măsură punitivă" din partea autorităţilor europene de reglementare, pentru că nu a respectat un termen limită până la care trebuia să arate cum va alinia politica în domeniul confidenţialităţii datelor la reglementările UE, relatează Bloomberg.

291 afișări
Imaginea articolului GOOGLE ar putea fi amendată de UE pentru că nu a răspuns problemelor legate de protejarea datelor

GOOGLE ar putea fi amendată de UE pentru că nu a răspuns problemelor legate de protejarea datelor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Compania "nu a oferit niciun răspuns precis şi eficient" la recomandările UE în domeniul protejării datelor, se arată într-un comunicat al Comisiei naţionale pentru IT şi libertăţi civile din Franţa (CNIL).

Autorităţile de reglementare din UE sunt hotărâte să acţioneze şi să continue investigaţiile şi "măsurile punitive ar trebui să aibă loc în câteva luni", potrivit CNIL, care a condus ancheta în numele autortăţii europene de protecţie a datelor.

Google, operatorul celui mai mare motor de căutare la nivel mondial, se confruntă cu investigaţii ale autorităţilor de reglementare din întreaga lume, în condiţiile în care lansează noi servicii, iar concurenţa cu Facebook pentru utilizatori şi publicitate se intensifică.

Google a lansat anul trecut un un set omogen de politici ale companiei pentru peste 60 de produse, stârnind critici din partea autorităţilor de reglementate, îngrijorate că datele clienţilor nu sunt protejate suficient.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici