GOOGLE îl omagiază pe Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, care a murit la 34 de ani în "cursa neagră de la Imola" - VIDEO

Google marchează, vineri, printr-un logo special, 54 de ani de la naşterea pilotului brazilian Ayrton Senna, triplu campion mondial şi considerat de mulţi cel mai mare pilot de Formula 1, care a murit în 1994 în timpul unei curse din campionatul mondial.

5806 afișări
Imaginea articolului GOOGLE îl omagiază pe Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, care a murit la 34 de ani în "cursa neagră de la Imola" - VIDEO

GOOGLE îl omagiază pe Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, care a murit la 34 de ani în "cursa neagră de la Imola" - VIDEO

Noul logo al Google prezintă un steag de start în carouri, specific pentru cursele de Formula 1, alături de chipul pilotului şi o maşină de curse - pe un fundal galben şi verde -, culorile drapelului brazilian.

Pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna da Silva s-a născut pe 21 martie 1960, în Sao Paulo, Brazilia.

Pentru mulţi dintre pasionaţii de F1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Acesta a fost triplu campion mondial în acest sport în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren şi Honda. Pilotul Alain Prost, marele său rival, a spus despre Senna că brazilianul conducea întotdeauna peste limită.

Decesul său a survenit pe 1 mai 1994, în urma unui accident produs la cursa de la Imola, în cadrul Marelui Premiu al Republicii San Marino, când Ayrton Senna a pierdut controlul asupra maşinii Williams Renault în primul viraj al celui de-al şaptelea tur al cursei, la o viteză de 218 km/h. A fost ultimul pilot care a decedat în timpul unei curse de Formula 1.

Cursa de la Imola din 1994, în cadrul Grand Prix-ului de la San Marino, a fost cea mai neagră din întreaga istorie a Campionatului Mondial de Formula 1. Rubens Barrichello a avut parte de un accident foarte serios, dar brazilianul a scăpat cu viaţă. Apoi, după numai o zi, Roland Ratzenberger a suferit un accident fatal. Vizibil marcat de aceste două evenimente, Senna stătea în expectativă, dar într-un final a decis să concureze.

A plecat în cursă ca din puşcă, instalându-se la conducerea cursei. În turul şapte maşina lui Senna nu mai putea fi controlată în viraj, ieşind în decor şi izbindu-se de zidul de beton la o viteză de 218km/h. Cu doar două secunde înainte de impact viteza era de 312 km/h.

Moartea lui Ayrton Senna a fost cauzată de o bucată de suspensie care s-a desprins în momentul impactului şi l-a lovit chiar deasupra ochiului drept, casca sa nerezistând.

Ayrton Senna avea 34 de ani când a murit. Brazialianul este înmormântat la cimitirul Morumbi din Sao Paolo.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici