Google marchează 450 de ani de la înălţarea catedralei Sfântul Vasile din Moscova printr-un logo nou

Google şi-a modificat, marţi, logoul de pe pagina sa principală, pentru a celebra 450 de ani de la construirea catedralei Sfântul Vasile, unul dintre simbolurile oraşului Moscova.

283 afișări
Imaginea articolului Google marchează 450 de ani de la înălţarea catedralei Sfântul Vasile din Moscova printr-un logo nou

Google marchează 450 de ani de la înălţarea catedralei Sfântul Vasile din Moscova printr-un logo nou

În noul logo al Google este inserată o imagine a celebrei catedrale.

Catedrala Sfântul Vasile, situată în centrul Moscovei, în Piaţa Roşie, este celebră pentru cupolele sale spectaculoase în formă de ceapă, pictate în culori puternice. Catedrala are nouă capele construite pe o singură fundaţie, fiind ridicată între anii 1555 - 1561, ca simbol al victoriei lui Ivan cel Groaznic asupra tătarilor din Hanatul Kazanului.

Lăcaşul de cult ortodox reprezintă unul dintre principalele puncte de atracţie din capitala Rusiei.

Catedrala marchează centrul geometric al oraşului. Până în anul 1600, catedrala Sfantul Vasile a fost cea mai înaltă clădire din Moscova, titulatura fiind preluată apoi de Turnul Clopotniţă al lui Ivan cel Mare.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici