Google o omagiază pe Martha Graham, printr-un logo deosebit

Google şi-a modificat, miercuri, logoul de pe pagina principală, pentru a-i aduce un omagiu special dansatoarei şi coregrafei americane Martha Graham, de la naşterea căreia s-au împlinit 117 ani.

924 afișări
Imaginea articolului Google o omagiază pe Martha Graham, printr-un logo deosebit

Google o omagiază pe Martha Graham, printr-un logo deosebit

Noul logo al Google este schiţat din mişcările de dans ale unui personaj animat care o reprezintă pe Martha Graham.

Martha Graham a fost o dansatoare şi coregrafă americană de dans modern. Influenţa artistei asupra lumii dansului a fost comparată deseori cu cea pe care Igor Stravinsky a avut-o în muzică, Pablo Picasso, în pictură, şi Frank Lloyd Wright, în arhitectură.

Graham a fost cea care a inventat un nou limbaj al mişcării, pe care l-a folosit pentru a evidenţia pasiunea, furia şi chiar extazul experienţelor umane. Martha Graham a dansat şi a realizat coregrafii timp de 70 de ani şi în acest timp a fost primul dansator care a avut un spectacol la Casa Albă, care a călătorit ca ambasador cultural şi care a primit cea mai înaltă distincţie civilă de la preşedintele Statelor Unite: Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

În 1998, artista a fost desemnată de revista Times drept cea mai bună dansatoare a secolului XX. Stilul său inconfundabil de dans a reflectat mereu credinţa Marthei Graham că "dansul este limbajul ascuns al sufletului".

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii mondiale sau pentru a marca evenimente speciale din întreaga lume sau din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici