Google pregăteşte un serviciu pentru stocarea online a datelor utilizatorilor

Google pregăteşte un nou serviciu pentru stocarea datelor clienţilor pe serverele companiei, care este operatorul celui mai mare motor de căutare la nivel mondial, potrivit ediţiei online a Wall Street Journal.

2 afișări
Imaginea articolului Google pregăteşte un serviciu pentru stocarea online a datelor utilizatorilor

Google pregăteşte un serviciu pentru stocarea online a datelor utilizatorilor

Utilizatorii vor putea astfel să stocheze pe serverele  Google  fişiere precum documente text, muzică în format digital, video clipuri şi imagini care, în mod normal, sunt păstrate în computerele personale.

Fişierele vor putea fi accesate prin intermediul Internetului de pe orice computer sau dispozitiv mobil, în baza unei parole.

Serviciul ar putea fi lansat în decurs de câteva luni. O parte din fişiere vor putea fi stocate gratuit, dar pentru un acces sporit la serviciu va fi percepută o taxă.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze informaţiile, dar a spus că "acest tip de servicii reprezintă o componentă importantă a adaptării aplicaţiilor web nevoilor consumatorilor şi companiilor".

Unele oferte de acest tip, precum serviciul Briefcase oferit de Yahoo, constau în accesarea unei pagini de Internet, pentru încărcarea de noi fişiere.

Puterea de piaţă a Google şi strategia de a oferi servicii uşor de utilizat sporesc şansele ca serviciul de stocare online a datelor să aibă succes, potrivit Wall Street Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici